Ingezonden persbericht

Een nieuw recept in het podium

Een snufje ironie, een mespuntje cynisme, een forse eetlepel melancholie, gemengd in een sausje van een kritisch wereldbeeld en een kilogram humor, geven een heerlijke middag waar gelachen kan worden.

Rikkert Zuiderveld die van zichzelf zegt: "IK BEN GEEN DUO" komt naar het podium op 26 februari 2006. Hij is al jaren bekend in de muziekwereld en in het schrijversvak. Als Rikkert solo bezig gaat, hoor je niet alleen wat liedjes, maar komt hij ook uit de hoek met oneliners en draagt hij voor uit zijn bundels met diergedichten. Het publiek mag meedoen!

Een ander ingrediënt van dit smakelijk geheel, is Theo van Teijlingen. Hij voegt nog toe, een snufje sentiment en een koffer vol zangtalent. Theo, een troubadour, heeft al heel wat afgereisd door Nederland en België. Zijn gevoelige en maatschappijkritische liedjes spreken recht tot het hart. Rikkert en Theo zijn allebei nauw betrokken met de nood in Afrika en dan met name de nood die er is onder kinderen.

Beide zijn betrokken geraakt bij de Andreas Manna Stichting, die zorg draagt voor straat- en weeskinderen in Ghana en Kenia. Deze Hoogeveense stichting, opgericht door het Hoogeveense echtpaar, Henk en Wilma van der Vinne, bestaat inmiddels elf jaar en heeft met kleinschalige projecten al veel bereikt. Op dit moment wordt een dag-en nachtopvang gerealiseerd in Ghana voor de straatkinderen. De opbrengst van de entree van deze middag gaat dan ook geheel naar dit project.

U krijgt het geheel geserveerd in het Podium aan de Schutsstraat 43 in Hoogeveen. De zaal is open om 13:30 en het optreden begint om 14:00, de toegangsprijs is 5 euro.

Noot voor belangstellenden en pers

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de site van Het Podium:

Ga naar: www.hetpodium.nl, klik op "AGENDA" en kijk bij op datum: 26-02-06. klik daar op "reserveren" en vul in hoeveel kaartjes je wilt en de overige info die wordt gevraagd. Druk daarna op "verstuur."

De opbrengst gaat naar kinderen in Afrika.

Hartelijke groet,
ANDREAS MANNA STICHTING

secretariaat
Henk & Wilma van der Vinne