Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Literêr Sirkwy

LEEUWARDEN - Van 26 februari tot en met 12 maart vindt er weer een Literêr Sirkwy plaats: zo'n dertig schrijvers, dichters en performers die op zes podia verspreid over Fryslân hun werk aan het voetlicht brengen. Aggie van der Meer, Simon Oosting, Ronald Jan Fokkema, Tsead Bruinja, Arjan Hut, Elske Schotanus, Bouke van der Hem, Wieke de Haan, Rein de Lange, Piter Boersma, Cornelis van der Wal, Donna Wouda, Hidde Boersma, Yva Hokwerda, Albertina Soepboer, Jacobus Smink, Hein Jaap Hilarides, Marc Kooij, Pier Boorsma, Tsjisse Hettema, Wobbe Atsma, Edward Kobus, Anne Feddema, Nyk de Vries, Jetske Bilker, Antsje van der Zee, Jouke Hylkema, media-artist René Adema en lichtperformer Pierre Mansire zullen in wisselende samenstelling op verschillende podia hun werk presenteren. Muzikale medewerking van Meinze Bakker & Bert Draaisma, DJ Keu, Intolerant, Bauke van der Woude & Campbell Forbes en Chaos in a Terminal. Na afloop is er ruimte voor een open podium.

Zondag 26 febrewaris in 'grand café It Praethuys' te Bolsward om 15.00 uur wordt het startschot gegeven. Daarna achtereenvolgens: op donderdag 2 maart in restaurant 'Piet Paaltjens' om 20.00 uur, zaterdag 4 maart in café 'Marktzicht' in Drachten om 20.00 uur, zondag 5 maart in 'toon- en kleinkunst café De Gloppe' in Leeuwarden om 20.00 uur, vrijdag 10 maart in hotel ''t Heerenlogement' in Harlingen om 20.00 uur. En ter afsluiting op zondag 12 maart, op vertoon van het boekenweekgeschenk 'De Stien', kunt u gratis met het openbaar vervoer naar museum 'Bevédère' in Heerenveen, aanvang 15.00 uur.

Het Literêr Sirkwy is een initiatief van It Skriuwersboun om schrijvers en dichters meer gelegenheid te bieden zich te presenteren. Het initiatief is geboren uit de behoefte om voor de Friese literatoren meer podia te creëren. De literaire programma's zijn breed van opzet: zowel proza als poëzie en andere performances komen aan bod. Zo zullen verschillende optredens worden opgeluisterd door vormen van live muziek, media-art en action-lightning. De organisatie en presentatie is in handen van Sytse Jansma en Sito Wijngaarden.