Ingezonden persbericht

"Waar is het echte carnavalslied gebleven?"

Feestzanger en roddelverslaggever lanceert eigen actie ter promotie van het Nederlandse lied

ZEVENAAR, 20060225 -- Het zag er hoopvol uit, maar helaas weet ook dit jaar geen echte carnavalshits voort te brengen. Naast enkele après-skinummers die in de hitparades staan, is het gros gewoon Top 40-werk. De Gelderse feestzanger en roddelverslaggever Danny van der Kracht (32) is teleurgesteld in het gegeven dat carnavalsmuziek niet meer gemaakt én gedraaid wordt en hij is een ludieke actie begonnen.


"Sinds een jaar of vier breng ik zelf ieder carnaval een feestkraker van weleer uit, en ik snap eerlijk gezegd niet dat niet meer feestartiesten dit doen," aldus Van der Kracht. "Het voordeel van een bekend nummer is dat het publiek meteen mee gaat zingen als ze het lied horen. Het is een soort feest van herkenning. Ook merk ik dat tegenwoordig de wat oudere mensen wegblijven bij menig carnavalsfeest, omdat zij de muziek te wild vinden. Op ieder feest wordt tegenwoordig alleen nog maar après-skimuziek gedraaid. Dat is toch jammer, want de carnavalsmuziekcultuur bestaat nog maar zo'n zestig jaar en dreigt nu al weer uit te sterven...”
Om dit niet te laten gebeuren heeft Danny van der Kracht besloten om een aantal ludieke acties rondom het betere feestlied te houden. Zo bracht hij ook dit jaar weer een "gouwe ouwe" uit, namelijk 'Zandzakken Voor De Deur', een kaskraker uit 1983 van André van Duin. Daarnaast heeft hij een eigen radioprogramma op een regionale zender, is hij bezig met de oprichting van een internetsite en schrijft hij voor het landelijke roddelblad Party. Zo was deze week in dit blad van Danny's hand te lezen dat Vader Abraham jaarlijks meer dan anderhalf miljoen euro toucheert aan rechten van oude carnavalsliedjes die door hem geschreven zijn. Tevens heeft hij alle Hilversumse omroepen een noodkreet gestuurd om het gevoel van Carnaval weer terug te krijgen. De KRO hapte meteen op deze oproep: "Tijdens Carnaval ga ik samen met Fons de Poel een kroegentocht maken in Breda om de muziek die gedraaid zal worden te beoordelen. In een van de uitzendingen van 'Het Gevoel Van Carnaval' zal het verslag met Fons en mij terug te zien zijn," aldus Van der Kracht.
Nu één omroep toegehapt heeft, is Danny vastberaden om zijn actie, desnoods na carnaval, voort te zetten. Hij hoopt dan ook dat over een aantal jaren weer echte carnavalsmuziek te horen is op de radio en televisie en in de feesttenten. "Nu de KRO het volledig met me eens is, ga ik mijn boodschap nog maar eens uitdragen aan programma's als 'SBS Shownieuws' en 'RTL Boulevard'. Ik hoop dat zij mij nu wel aan het woord laten. Ik heb namelijk al eerder contact met ze gehad, maar toen keken ze niet naar mij en mijn boodschap om. Ik heb eigenlijk een voorziende blik gehad, want als tweede track op mijn nieuwe CD staat het liedje 'Waarom Kijk Jij Nou Nooit Een Keertje Naar Me Om?' en bewerking van een oud Duits carnavalsliedje. Ik hoop echt van harte dat Hilversum nu wel naar me om gaat kijken. Aan mij zal het niet liggen!"




SLP Silverlips Produkties