Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 26-02-2006

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het helen en stelen van een fiets.

Tijdens een controle op het parkeerterrein aan de Utrechtseweg zagen agenten een man met een splinter nieuwe fiets lopen. Op de vraag aan de man hoeveel hij voor de fiets betaald had antwoordde hij een erg laag bedrag. De agenten vertrouwden het niet en besloten de fiets te controleren. Navraag bij de meldkamer leerde dat de fiets in Driebergen gestolen was. De politie hield zowel de koper een 41-jarige man uit Utrecht als de 42-jarige verkoper - aan. Beiden moesten voor verhoor mee naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder omstreeks 18.25 uur ter hoogte van de kruising Rio Brancodreef met de Tigrisdreef met zijn auto door het rode verkeerslicht rijden. De 31-jarige bestuurder uit Maarssen kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 745 ug/l uit. Ook werd duidelijk dat zijn auto niet verzekerd was, er geen APK keuring meer op de auto zat, hij geen geldig rijbewijs meer had en nog zes boetes had openstaan. De Maarssenaar werd ingesloten op het bureau.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op de Maarssenbroeksedijk vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Omstreeks 17.15 uur reed een 70-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto over de Meteorenweg in de richting van de Maarssenbroeksedijk. Ter hoogte van de kruising Bohrweg kwam de man in botsing met een bestelauto met een 44-jarige bestuurder uit Maarssen. Door de aanrijding kwam de bestelbus op zijn kop in een bushalte terecht waar op dat moment een 30-jarige man uit Nieuwegein stond te wachten.

Door de aanrijding raakte de man uit Nieuwegein en de 44-jarige Maarsenaar gewond en werden overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht. De regionale verkeersdienst onderzoekt de aanrijding.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft op de Amsterdamsestraatweg vrijdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.45 en 15.45 uur werden 1130 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 201 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.30 uur een man zich verdacht gedragen in de winkel. Op het moment dat de 44-jarige man uit Utrecht de winkel wilde verlaten had het personeel gezien dat hij goederen meenam zonder deze eerst af te rekenen. Hij werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Drie jongens aangehouden voor diefstal fiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari drie jongens aangehouden voor het stelen van een fiets.

Via het cameratoezicht zag de politie omstreeks 03.15 uur drie jongens zich verdacht gedragen ter hoogte van het Stationsplein. De jongens probeerden fietsen open te breken en onderdelen van fietsen te verwijderen. Uiteindelijk namen zij één fiets mee. De politie trof het drietal één van 17 en twee van 18 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht op het Smakkelaarsveld aan en werden aangehouden. Op het bureau gaven zij toe de diefstal gepleegd te hebben.

Straatroof

UTRECHT Bij een winkel aan de Andesdreef vond zaterdagmiddag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 17.15 uur wilde een 48-jarige vrouw uit Utrecht de winkel afsluiten waar zij die dag gewerkt had. Op dat moment kwam er een scooter met twee opzittenden aanrijden. De passagier stapte van de scooter af en liep naar de vrouw. Plotseling trok hij de tas van de vrouw haar schouder en rende naar de gereedstaande scooter waarmee zijn mededader stond te wachten. Het tweetal reed weg in de richting van de Kaaphoorndreef.

Signalement daders, twee jongens met getinte huidskleur, één van de daders had een witte driekwart jas aan de andere was donker gekleed. Wat opviel van de fel oranje kleur van de scooter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.:0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Croeselaan vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een kind gewond raakte.

Rond 14.30 uur stond een rij wachtende autos voor het verkeerslicht ter hoogte van het Westplein. Een gezin wilde tussen de autos door naar de andere kant van de weg, maar zag niet dat op één rijbaan het verkeer gewoon doorreed. Een 7-jarig meisje uit Wijk Bij Duurstede zag geen kans meer om op tijd te stoppen en werd geschept door een automobilist. Het slachtoffertje werd met onbekend letsel naar het WKZ in Utrecht overgebracht.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT - In een woning aan de Melissekade heeft de politie zaterdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie werd door buurtbewoners gebeld omdat in een groot aantal woningen van de flat water via de meterkast naar beneden liep. Tevens liep er water aan de buitenkant van de flat van boven naar beneden de straat op. Ter plaatse traceerden de agenten waar de lekkage vandaan moest komen. Bij de betreffende woning werd niet open gedaan en moest de deur geforceerd worden. In het pand trof de politie een in aanbouw en deels voltooide hennepkwekerij aan. Alle goederen werden in beslaggenomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de woning.

Man wil niet wachten voor optocht

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie een man op de Vismarkt aangehouden die niet wilde wachten tot een carnavalsoptocht voorbij was.

Omstreeks 14.35 uur werd een 44-jarige Utrechter door een verkeersregelaar tegen gehouden omdat hij met zijn fiets dwars door de carnavalsoptocht wilde rijden. De man rukte zich los en begon de verkeersregelaar uit te schelden. Politieagenten te paard zagen het voorval en spraken de Utrechter aan. Deze wilde ook niet naar de agenten luisteren met als gevolg dat hij werd aangehouden en voor verhoor mee moest naar het bureau.