Persberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 26-02-2006

Man aangehouden voor vernieling

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari een man aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Via cameratoezicht werd de politie gewaarschuwd dat een aantal jongeren vernielingen aan het plegen waren bij de Kaatsbaan. De jongeren vernielden fietsen. In de omgeving kon de politie een 22-jarige man uit Maarssenbroek aanhouden. De man bekende de vernielingen gepleegd te hebben. Hij kreeg een bekeuring en werd naar huis gestuurd.

Gewapende overval

VINKEVEEN Vrijdagavond vond op een woning aan de Vinkenkade een gewapende overval plaats.

Drie tot nu toe onbekenden mannen drongen omstreeks 20.15 uur de woning binnen. Onder bedreiging eiste de overvallers geld van de bewoners. Bij de overval werd geweld gebruikt tegen de bewoners. Nadat de overvallers een onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt vertrokken zij in een klein model auto in de richting van Abcoude.

De politie heeft een buurtonderzoek uitgevoerd maar vraagt getuigen die zij nog niet heeft gesproken zich te melden. Heeft u informatie over deze overval belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

WILNIS Op de Padmosweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig met hoge snelheid en slingerend over de Padmosweg rijden. De 45-jarige bestuurder uit Wilnis kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier wees de ademanalyse 930 ug/l uit. Het rijbewijs van de man uit Wilnis werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur werd hij naar huis gestuurd.

Brand in boerderij

MONTFOORT Zaterdagavond ontstond brand in een boerderij aan de Waardsedijk waarbij de woning nagenoeg afbrandde.

De politie werd omstreeks 19.05 gebeld dat er mogelijk brand was ontstaan in een in aanbouw zijnde woning aan de Waardsedijk. Ter plaatse zagen agenten dat er rook vanaf het dak kwam. De inmiddels gearriveerde brandweer startte met blussen maar kon niet voorkomen dat een groot deel van de boerderij in vlammen opging. Naar de exacte oorzaak doet de politie nog onderzoek. Niemand raakte gewond.

Man aangehouden na bedreiging

HARMELEN De politie heeft zaterdagavond op de Wilhelminalaan een man aangehouden omdat hij beveiliging van een feesttent had bedreigd met een mes.

De politie kreeg omstreeks 20.10 uur een melding van de beveiliging van een feesttent dat zij bedreigd waren door een man die eerder op de avond uit de tent was gezet vanwege zijn gedrag. De 43-jarige verdachte uit Harmelen was naar huis gegaan en was met een mes teruggekomen en had het beveiligingspersoneel bedreigd. De politie kon de man in zijn woning aanhouden en voor verhoor meenemen naar het bureau.