Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Wageninger (19) ernstig gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 26-2-2006 13:35:14

Arnhem - Een negentienjarige man uit Wageningen is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A325 bij Arnhem. De man was ook bekneld geraakt en moest door de hulpdiensten van brandweer en ambulancedienst uit het wrak worden bevrijd. Het slachtoffer zat als passagier in de auto van een achttienjarige plaatsgenoot en is met verlammingsverschijnselen opgenomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De bestuurder van de wagen was met de schrik vrijgekomen, evenals nog drie andere passagiers.

Het ongeluk gebeurde even na middernacht op de rijbaan van Arnhem richting Nijmegen, iets voorbij Gelredome. Door nog onbekende oorzaak verloor de achttienjarige bestuurder de macht over het stuur, waarna de wagen enkele keren over de kop sloeg en in tegenovergestelde richting tot stilstand kwam. Daarbij werd overigens geen ander verkeer geraakt. De auto van de Wageninger raakte wel zwaar beschadigd. Van de bestuurder is een blaastest afgenomen maar er bleek geen sprake van drankgebruik. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bedreiging na opmerking over vernieling: man opgepakt
Publicatiedatum: 26-2-2006 13:34:00

Doesburg - De Doesburgse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op De Pol een 22-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van bedreiging met geweld. De man zou een 54-jarige Doesburger hebben gedreigd te mishandelen nadat die een opmerking had gemaakt over het gedrag van de Bredanaar. Die zou volgens de Doesburger en enkele getuigen op De Pol tegen de ruiten van een abri hebben getrapt waardoor de ruiten dreigden te sneuvelen. Ook zou er tegen prullenbakken zijn geschopt. Na het voorval waarschuwde de Doesburger de politie, die de 22-jarige Brabander nog aantrof. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd vervolgens aangehouden. Door de Doesburger is aangifte gedaan. Door de agenten was overigens geen schade geconstateerd aan de abri en de prullenbakken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden wegens bedreiging vriendin
Publicatiedatum: 26-2-2006 13:33:28

Arnhem - Een 28-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van bedreiging met de dood van zijn 31-jarige vriendin. De twee zouden samen op stap zijn geweest in een café in de wijk Malburgen, waarna er ruzie ontstond. Op een gegeven moment zou de Arnhemmer zijn vriendin met de dood hebben bedreigd. De man was vervolgens naar huis gegaan. Zijn vriendin durfde dat echter niet en waarschuwde de politie. Volgens haar verklaring zou haar vriend al eerder geweld tegen haar hebben gebruikt. Agenten togen daarop naar de woning van het stel en hielden de 28-jarige man daar aan. Door de 31-jarige vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huiselijk geweld: man aangehouden

Publicatiedatum: 26-2-2006 13:33:02

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie vrijdagochtend een 33-jarige man aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Arnhemmer wordt verdacht van onder meer bedreiging en mishandeling van zijn ex-vrouw, een29-jarige Arnhemse. De vrouw was volgens haar zeggen bij haar ex-man aangegaan om wat spullen uit de woning te halen. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan waarbij de Arnhemmer zijn ex-vrouw zou hebben mishandeld. Ook zou hij haar met de dood hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten troffen beide nog in de woning aan, waarbij de man werd aangehouden. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie grijpt in bij vechtpartij: twee man aangehouden
Publicatiedatum: 26-2-2006 13:32:34

Arnhem - De Arnhemse politie heeft vrijdagavond bij een vechtpartij op het Koningsplein, pal achter het politiebureau, twee man aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Ede en een 20-jarige Deventernaar. Twee Edenaren van 19 en 22 jaar raakten bij de vechtpartij gewond maar hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De vechtpartij brak door nog onbekende oorzaak uit omstreeks kwart voor tien. Daarbij zouden enkele personen met elkaar slaags zijn geraakt op straat. Portiers van een nabij gelegen horecazaak en enkele omstanders probeerden de zaak te sussen. Gewaarschuwde agenten kwamen tussenbeide en hielden op aanwijzen van de omstanders de twee verdachten aan. De aanleiding en de toedracht van de vechtpartij worden nog onderzocht. De Edenaar bleek echter per vergissing te zijn aangezien voor een verdachte en is kort na zijn aanhouding weer vrijgelaten. De Deventernaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---