Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 26 februari

Alkmaar, 26-02-2006 o 14.00 uur

Diefstal autos.

Alkmaar, zaterdag 25 februari 2006.

Zaterdagmorgen tussen 10.15 en 11.15 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Berenkoog. De sleutels van de auto werden eerder uit een kantoor van een autobedrijf weggenomen. Het gaat om een auto van het merk Mazda, type type 6. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken 99-SH-XB.

Enkhuizen, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zindag werd een auto gestolen vanaf de Lindenhof. Het gaat om een auto van het merk Ford, type Fiësta. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken FH-BR-44.

Jongetje zwaar gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen

Hoorn, zondag 26 februari 2006.

Op vrijdag 24 februari 2006, omstreeks 18.50 uur vond er op de kruising Brederodegracht/Marquettegracht/Rijnweg, een aanrijding plaats tussen twee jongens op een bromfiets en een auto waarbij één van de jongens zwaar gewond raakte (zie ook het eerdere bericht van zaterdag).

De jongens, 12 en 14 jaar en afkomstig uit Hoorn, reden vermoedelijk zonder licht over de Rijnweg uit de richting van het Betje Wolfplein. Ze werden te laat opgemerkt door een 24-jarige automobilist uit Hoorn die hen tegemoet kwam en linksaf de Marquettegracht op wilde rijden. Na de aanrijding vluchtte de 12-jarige jongen en de 14-jarige jongen bleef zwaar gewond op het wegdek achter. Hij is met zwaar hoofdletsel en letsel aan zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis.

Ernstig letsel

Nadat agenten waren gestart met het onderzoek meldde de 12-jarige jongen zich bij de politie. Nog niet duidelijk is wie de bestuurder en wie de passagier van de bromfiets is geweest. De 12-jarige jongen is in verzekering gesteld in verband met het nadere onderzoek. De 14-jarige jongen kan door de ernst van zijn letsel nog niet door de politie gehoord worden.

Getuigenoproep

Na de aanrijding zijn er diverse mensen ter plaatse van de aanrijding geweest van wie de politie nog geen gegevens heeft. Zij, maar ook andere getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na bedreiging taxichauffeur.

Den Helder, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige man uit Wieringerwerf aangehouden op de Doorzwin. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een taxichauffeur te hebben bedreigd. De man was met de taxi naar de Doorzwin gekomen. Hij had geen geld bij zich en wilde later betalen. De chauffeur maakte aan de centrale bekend te maken te hebben met een klant die niet wilde/kon betalen. Hierop werd de verdachte kwaad en trok de bestuurder uit de taxi waarbij de verdachte de chauffeur en aantal keren sloeg. De chauffeur wist uiteindelijk te ontkomen. Tijdens een onderzoek in de omgeving werd de verdachten aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na mishandeling

Castricum, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige jongen uit Velsen-Noord aangehouden op de Dorpsstraat. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 21-jarige man uit Heiloo te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep over de Dorpsstraat toen hij plotseling in zijn gezicht werd gestompt door de verdachte. Hierdoor raakte het slachtoffer gewond aan zijn mond. Na de mishandeling liep de verdachte weg maar kon even later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Zes jongens aangehouden na vechtpartij.

Zwaag, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werden zes jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en afkomstig uit Zwaag, Blokker en Bovenkarspel aangehouden. Volgens getuigen waren de zes betrokken bij een vechtpartij in de omgeving van een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De jongens zijn na verhoor en voorzien van een bekeuring voor de verstoring van de openbare in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Agenten belaagd tijdens aanhouding.

De Koog, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee agenten belaagd door omstanders toen zij een 36-jarige man uit Den Burg aan wilden houden. De man bemoeide zich met het politieoptreden tijdens een vechtpartijtje. De verdachte greep op een gegeven moment één van de agenten vast. Bij een daarop volgend handgemeen raakte een andere agent licht gewond aan zijn gezicht. Met behulp van een aantal omstanders konden de agenten worden ontzet. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Vijfhuizen aangehouden op de Rijksweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 540 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Twee jongens aangehouden na bedreiging agent.

Hoorn, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Hoorn, aangehouden. Beide jongens worden er van verdacht kort daarvoor als bestuurders van twee personenautos te zijn ingereden op een agent. Dit gebeurde op het Kerkplein. Op het moment dat een agent de rijbaan overstak naderden de twee autos met hoge snelheid vanuit de richting van de Roode Steen. Toen de agent een stopteken gaf hoorde en zag hij dat beide bestuurders de snelheid verhoogden. Door een snelle reactie wist de agent te voorkomen dat hij werd aangereden. Van beide autos werd het kenteken genoteerd waarna de beide bestuurders bij de woning van één van hen, konden worden aangehouden. Zij verklaarden zonder toestemming de auto van hun ouders te hebben meegenomen. Beide jongens verkeerden onder invloed van alcohol. Zij zijn ingesloten.

Laatst gewijzigd 26-02-2006 14:07 | © Politie Noord-Holland Noord |