Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 26-02-2006

Alcohol in het verkeer
HOOGEVEEN Zaterdagavond controleerde de politie op de Kanaalweg een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen. Zijn auto bleek niet verzekerd. Tevens had de man gedronken. Bij de blaastest kwam hij uit op 0,6 promille. Hij krijgt een bekeuring voor beide feiten. (06-117106) Zaterdagnacht werd op de K. de Raadstraat een 38-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd die daar in zijn auto reed. Hij had gedronken en scoorde 0,65 promille. Hij kreeg een boete van 300 Euro opgelegd. ASSEN Zaterdagnacht controleerden agenten op de Rolderstraat een 21-jarige automobilist uit Assen die gedronken had. Bij de ademtest die volgde scoorde hij 0,35 promille. Voor een beginnende bestuurder te veel. Omdat hij enkele jaren geleden twee keer was betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol op een bromfiets, is nu zijn rijbewijs ingevorderd. (06-117153)

Politie controleert op zebrapaden
HOOGEVEEN Iedereen weet het wel, maar toch geeft niet iedere bestuurder voetgangers vrij baan op het zebrapad. Bij een controle op zaterdagmiddag op de Schutstraat werden in een uurtje tijd dertien bestuurders bekeurd omdat ze voetgangers niet voor lieten gaan op de officiële oversteekplaats. Daarnaast werden nog vijftien bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen, zoals fout parkeren, rijden zonder gordel en niet handsfree bellen. (06-117055)

Politie houdt eierdieven aan
SMILDE Zaterdagmorgen heeft de politie een 36-jarige man en een 34-jarige vrouw, beide uit Enschede aangehouden, nadat ze geld en eieren hadden gestolen bij een stalletje voor een woning aan de Rijksweg. De eigenaar, een 38-jarige man, heeft daar een stalletje waar hij eieren te koop aanbiedt. Kopers kunnen de eieren meenemen en geld in het daarvoor bestemde bakje doen. De eierboer had net een paar Euro als wisselgeld in het bakje gedaan. Even later zag hij een auto aankomen met de twee mensen erin. Deze namen een doos eieren mee, maar ook het bakje met wisselgeld. De politie werd gewaarschuwd en de twee konden even later worden aangehouden. Uit het vervolgonderzoek bleek dat de man de diefstal alleen had gepleegd. Vanwege het feit dat hij een veelpleger is blijft hij vast zitten en zal worden voorgeleid. De vrouw is overgedragen aan Politie Fryslan, waar nog wat voor haar openstaat. (06-116988)

Ongeval met letsel; bestuurster onder invloed
WESTERBORK Zaterdagnacht omstreeks 1.45 uur zijn twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Witteveen, reed als bestuurster van de auto over de Beilerstraat uit de richting Westerbork. Ongeveer een kilometer buiten Westerbork raakt ze met de rechterwielen in de berm en verliest de controle over de auto. Ze raakt twee bomen en komt tot stilstand tegen de derde. Twee inzittenden, een 24-jarige man uit Witteveen en een vrouw, leeftijd nog niet bekend, afkomstig uit Emmen, raken ernstig gewond. Een vierde inzittende blijft, evenals de bestuurster, ongedeerd. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De man is ter observatie opgenomen met nog onbekend letsel. De vrouw, die bekneld zat en door de brandweer uit de auto is gehaald, heeft onder meer haar bekken gebroken. De bestuurster bleek te hebben gedronken. De ademtest gaf als resultaat bijna 1 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. (06-117137)

Inzittende gewond bij verkeersongeval
DWINGELOO Zaterdagnacht rond 1.45 uur is een 53-jarige man uit Dwingeloo gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij zat naast zijn 49-jarige echtgenote, die de auto bestuurde. Op de Leggelerstraat moest ze remmen omdat er iets voor de auto langs schoot. Daarbij blokkeerden de remmen en ze verloor de controle over de auto. Deze kwam vervolgens op de kop in de sloot terecht. De man, die geen gordel droeg, is met zijn hoofd hard in aanraking gekomen met de binnenkant van de auto en liep daardoor een fikse hoofdwond op. Hij is naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (06-117143)

Aangehouden na vernieling fiets
COEVORDEN Zaterdagnacht is een 15-jarige jongen uit Coevorden aangehouden, nadat hij in de Friesestraat een fiets in elkaar had getrapt. Een getuige zag dit en hield hem aan. Nadat de politie gebeld was kon deze hem overnemen. Twee medeverdachten wisten te ontkomen. Deze zullen later worden verhoord. (06-117123)

Politie houdt verdachten mishandeling aan
ASSEN Zaterdagnacht tegen vijf uur kreeg de politie een melding van een opstootje in de Brinkstraat. Ter plekke zagen agenten een man op de grond liggen terwijl twee anderen op hem insloegen en trapten. Deze twee, jongemannen uit Assen van 18 en 19 jaar, zijn aangehouden Het slachtoffer, een 22-jarige Assenaar, is meegenomen naar het bureau om direct een aangifte op te kunnen nemen. De twee verdachten zijn ingesloten. De oorzaak van de ruzie is niet bekend. (06-117166)

Man aangehouden na vechtpartij
NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht rond drie uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Vaart Zuidzijde. Ter plekke bleek dat alweer grotendeels opgelost te zijn. Een man bleef echter vervelend doen tegen de politie. Hij werd gesommeerd om zich te verwijderen, maar deed daar niets op uit. Vervolgens is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten. Deze 27-jarige man uit Emmen kan een proces-verbaal tegemoet zien wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering. (06-117152)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 06 22662875. Vanaf maandagmorgen verzorgt Ramona Venema de voorlichting voor Politie Drenthe. Telefoon 06 52528533.