Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 26-2-2006 15:14:00

Voorthuizen - De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige Voorthuizenaar aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 21-jarige vrouw. De man zou tijdens een huiselijke ruzie zijn echtgenote meerder malen hebben geslagen. Ook zou er met huisraad gegooid zijn volgens het slachtoffer. De vrouw had zelf de politie gewaarschuwd en bleek nog samen met haar man in de woning. De Voorthuizenaar werd na het aanhoren van het verhaal aangehouden. Het slachtoffer bleek niet gewond en wilde geen aangifte doen. De politie besloot daarop ambthalve een onderzoek in te stellen. Na verhoor is de Voorthuizenaar vrijgelaten. De man had toegegeven zijn vrouw bij de ruzie stevig vastgepakt te hebben, maar geslagen had hij niet, aldus zijn verklaring. Justitie besloot de man een dagvaarding te geven. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Trio opgepakt na vechtpartijtje

Publicatiedatum: 26-2-2006 15:13:32

Ede - Drie Edenaren (twee van 22 en één van 24 jaar) zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in hun woonplaats opgepakt bij een vechtpartijtje op de Nieuwe Stationsstraat. Politieagenten troffen de drie kort na een melding van een vechtpartij op straat aan. Twee van hen hadden enkele lichte verwondingen opgelopen. Volgens verklaring van getuigen en betrokkenen zouden de drie al eerder ruzie hebben gehad in een van de horecazaken in het centrum. Dat zou later opnieuw tot een confrontatie hebben geleid op de Nieuwe Stationsstraat. Alledrie de Edenaren werden aangehouden en zijn na het afleggen van een verklaring weer naar huis gestuurd. De drie kregen een bekeuring wegens het vechten op straat. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 26-2-2006 15:12:56

Ede - De Edese politie heeft zaterdag na twee meldingen van winkeldiefstal drie verdachten aangehouden. Bij een zaak aan de Keesomstraat werden rond kwart voor tien een 46-jarige vrouw en een 52-jarige man, beiden uit Ede, aangehouden. De twee worden ervan verdacht voor 22 euro aan levensmiddelen te hebben gestolen. Winkelpersoneel betrapte het stel bij het verlaten van de zaak en droeg het over aan de politie. Beiden kregen later ieder een boete van 160 euro opgelegd door justitie. Niet betalen betekent een gang naar de rechter.
Een 55-jarige Edenaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen in verband met winkeldiefstal. De man werd zaterdag rond het middaguur door personeel van een zaak aan de Keesomstraat aan de politie overgedragen. Het personeel betichtte de man ervan dat hij groente en fruit had afgewogen en vervolgens had voorzien van een prijssticker, daarna zou hij er meer groente fruit bij gedaan hebben om dat vervolgens voor minder geld af te kunnen rekenen. De man bekende het feit en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijzen ingenomen van beschonken bestuurders
Publicatiedatum: 26-2-2006 15:12:18

Barneveld - De Barneveldse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Terschuur en Scherpenzeel van twee bestuurders het rijbewijs afgenomen in verband met het rijden onder invloed. In Terschuur werd het rijbewijs afgenomen van een negentienjarige automobilist uit Nijkerk. De man, een zogenaamd beginnend bestuurder, was sinds anderhalf jaar in het bezit van een rijbewijs maar werd die nacht in beschonken achter het stuur van zijn auto aangetroffen op de Hoevelakenseweg. Bij de Nijkerker werd een alcoholpromillage gemeten van 0,99. Dat is ruim vier keer de norm. Voor beginnende bestuurders geldt sinds 1 januari van dit jaar een andere norm, namelijk 0,21 promille. Om die reden besloot de politie het rijbewijs van de Nijkerker in te vorderen.
Een 26-jarige automobilist uit Scherpenzeel was later die nacht hetzelfde lot beschoren. Hij werd op de Renesserweg in zijn woonplaats achter het stuur aangetroffen terwijl hij onder invloed was met een promillage van 1,45. Voor deze automobilist geldt een maximale norm van 0,51 promille en dus raakte ook hij zijn rijbewijs kwijt. Justitie beslist over de teruggave van de documenten. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---