Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25 en 26 februari)

OOSTERHOUT NB, 26 februari 2006

Politie treedt op tegen alcohol in het verkeer

De politie controleerde dit weekeinde, ook tijdens carnaval, bestuurders waarvan zij het vermoeden had dat ze met te veel alcohol op achter het stuur zaten. De politie vindt het prima dat mensen feest vieren en alcohol nuttigen, maar treedt op tegen mensen die vervolgens onder invloed gaan autorijden. Alcohol in het verkeer leidt nog altijd tot veel onnodige ongevallen.

NIEUWENDIJK: Op zaterdag 25 februari 2006 werd rond 01.00 uur op de Zevenbanweg een 29-jarige bestuurder uit Rijswijk (NB) gecontroleerd. Hij blies 325 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal wordt opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

WAALWIJK : Op zaterdag 25 februari werd rond 01.00 uur aan de Wilhelminastraat een 28- jarige inwoner uit Waalwijk bekeurd voor het rijden onder invloed op zijn bromfiets. Hij blies 865 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en er is een proces-verbaal opgemaakt tegen hem.

RIJEN: Agenten hielden zondag 26 februari rond 2.35 uur op het Grotiusplantsoen een 35-jarige man uit Rijen aan voor het rijden onder invloed. De man blies 605 ug/l terwijl maximaal 220 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEERTRUIDENBERG: Zondag 26 februari hielden agenten rond 2.40 uur op de Centraleweg een 28-jarige man uit Geertruidenberg aan omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij blies 645 ug/l terwijl 220 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Aanhoudingen vanwege beledigend gedrag naar agenten

OOSTERHOUT: Op vrijdagavond 24 februari 2006 hielden agenten in de Klappeijstraat rond 23.45 uur een 17-jarige inwoner van Oosterhout aan omdat hij een agent uitmaakte voor vuile kanker flikker. Hij was betrokken bij een opstootje met de portier van horecagelegenheid aan de Klappeijstraat en was het niet eens met de wijze waarop de agenten optraden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT: Op Zaterdag 25 februari 2006 werd rond 00.00 uur door de politie een 15- jarige vrouw aangehouden voor het beledigen van de politie. Zij was al eerder gewaarschuwd door de politie, maar vond het nodig het politieoptreden te komen verstoren. Nadat zij Kankerlijer riep tegen een agent, was de maat vol en is ze overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

RAAMSDONKSVEER: Zaterdag 25 februari 2006 hielden agenten rond 1.15 uur op de Keijzersdijk een 20-jarige inwoner uit Dordrecht aan. De man was eerder op de avond al aangesproken door de politie op zijn vervelende gedrag. Toen hij zich vervolgens weer vervelend begon te gedragen en hij een politieagent beledigde door te roepen: Ik schiet je kapot, vieze vuile teringbril, werd hij aangehouden. Hij verzette zich hierbij en werd daarom geboeid afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

DONGEN: De politie hield zondag 26 februari rond 2.45 uur op de Hoge Ham een 21-jarige man uit Dongen aan die betrokken was bij een vechtpartij. Toen agenten de vechtpartij wilde sussen, keerde de dronken man zich verbaal en fysiek tegen de agenten. Daarop werd hij ingesloten. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk en wordt nog onderzocht.

18-jarige Oosterhouter aangehouden voor vernielen reclamebord

OOSTERHOUT: Op vrijdagavond 24 februari 2006 werd rond 22.35 uur op de Klappeijstraat te Oosterhout een 18-jarige Oosterhouter aangehouden. De jongen had een reclamebord omver gegooid. De verdachte mocht na verhoor weer naar huis met een proces-verbaal op zak voor baldadigheid.

Politie houdt vier minderjarige hekkenklimmers aan

KAATSHEUVEL: Agenten hielden zaterdag 25 februari rond 13.00 uur vier Tilburgers (12 en 14 jaar) aan omdat zij probeerden een attractiepark in te komen door over het hek te klimmen. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen drugsgebruik

MADE: Agenten troffen zaterdagmiddag rond 16.25 uur drie slapende Franse mannen (18 en 19 jaar) in een auto aan op de Zeggeweg. Agenten roken hennep in de auto en ontdekten vervolgens softdrugs. De drugs werden in beslag genomen en de drie mannen konden na het betalen van een geldboete van 200 euro weer weg.

OOSTERHOUT: Een portier van een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat meldde zaterdag 25 februari rond 1.25 uur dat een 19-jarige Oosterhouter vermoedelijk cocaïne snoof op het toilet. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij ontkende in alle toonaarden drugs gebruikt te hebben. De politie doet verder onderzoek.

40 bekeuringen bij fietsverlichtingcontrole

WAALWIJK: Op vrijdagavond 24 februari werd aan de Akkerlaan een controle gehouden op het voeren van verlichting. Hierbij werden 40 fietsers zonder verlichting bekeurd. De politie let streng op het voeren van fietsverlichting omdat zowel de overige weggebruikers als de fietsers zelf veel belang hebben bij een goede zichtbaarheid van de fietsers. Hierdoor kunnen verkeersongevallen voorkomen worden.

Auteur: Inge van den Heuvel