Politie Zuid-Holland-Zuid

26/2 alblasserwaard en vijfheerenlanden

26-02-2006 o persberichten weekend district II

GEEN GOEDE VALSE NAAM
GORINCHEM De politie heeft op vrijdagmiddag 24 februari een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op Zuiderlingedijk. De politie hield een 22-jarige man uit Geertruidenberg in de auto staande omdat hij en zijn bijrijder de gordel niet droegen. De 21-jarige verdachte zat in die wagen als passagier. Hij had geen id-bewijs bij zich en maakte zich aan de politie kenbaar als Ali Mus. Geen goede valse naam, want een van de agenten herkende de verdachte én de valse naam. De agent had de 21-jarige eerder aangehouden in 2004; toen gaf hij dezelfde valse naam op. De jongeman werd toen aangehouden voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Op het politiebureau bleek dat de boete voor die overtredingen in 2004 nog steeds open stond; 845 euro. De 21-jarige bleek ook illegaal in Nederland te verblijven. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld en wordt uitgezet naar het land van herkomst.

CONTROLE OP ONJUIST GEBRUIK SPITSSTROOK
PAPENDRECHT De politie heeft op vrijdag 24 februari een controle gehouden op de A15 bij Papendrecht/Sliedrecht. De controle was gericht op het rijden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in gebruik is. De agenten controleerden van 10.45 tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 13.45 uur. Er werden 55 overtredingen geconstateerd; 54 bestuurders reden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in werking was. 1 bestuurder haalde een vrachtwagen op de verkeerde wijze in. Het is niet bekend hoeveel passanten er gecontroleerd zijn. De politie zal met regelmaat het gebruik van de spitsstrook controleren. Rijkswaterstaat is op de hoogte van de controle en stelt deze zeer op prijs. Weggebruikers op de A15 kunnen duidelijk zien of de spitsstrook in gebruik is. Dit is de zien aan de belijning en bebording.

VALSE NAAM
GORINCHEM De politie heeft vrijdagavond 24 februari een 14-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden op de Concordiaweg. De politie hield hem in eerste instantie staande omdat de jongen over een rotonde reed en niet over het naastgelegen fietspad. De politie informeerde naar zijn personalia waarop de 14-jarige een valse naam opgaf. Toen hij mee naar het politiebureau moest, gaf hij toe de verkeerde naam opgegeven te hebben. Hij werd heengezonden. Zijn ouders worden in kennis gesteld.

VERDACHT VAN BELEDIGING POLITIE
ALBLASSERDAM De politie heeft net na middernacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari een 16-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden op de Dam. Hij zou surveillerende agenten die langsreden in de auto hebben beledigd. De agenten hebben aangifte gedaan van belediging. De jongen werd ingesloten en op zaterdagmiddag 25 februari na verhoor heengezonden. Hij ontkent de beledigingen geuit te hebben. GORINCHEM In de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari is in de Molenstraat een 20-jarige jongeman uit Gorinchem aangehouden. Hij wordt ook verdacht van belediging van de politie op straat. De politie was in de Molenstraat in verband met de vernieling van een aantal winkelruiten. De 20-jarige kwam met vrienden uit de Bornsteeg lopen en beledigde de agenten toen hij ze zag. Daarna liep hij door. De agenten hielden de jongeman aan. Hij was vermoedelijk onder invloed van drank en had ook drank bij zich op straat. Na een nachtje ontnuchtering is de man heengezonden. Hij heeft een bekeuring van 220 euro betaald voor de belediging. Een bekeuring voor het nuttigen van drank op straat krijgt hij nog toegezonden.

VERDACHT VAN DIEFSTAL SNORFIETS
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 februari op zaterdag 25 februari drie jongens uit Sliedrecht (2) en Oosterhout aangehouden op de Baanhoek. Ze worden verdacht van diefstal van een snorfiets. Het drietal (16,18 en 20 jaar) reed op één snorfiets zonder achterlicht op de Baanhoek. Ze werden staande gehouden door de politie. Er zat geen verzekeringsplaatje op het voertuig en de bestuurder blies na een blaastest een Alert. Van de drie kon niemand vertellen waar de snorfiets nu vandaan kwam. Na verhoor op het politiebureau kwam naar voren dat de drie de bromfiets hadden weggenomen bij de sporthal aan de Krommestoep. De rechtmatige eigenaar een 17-jarige jongen uit Sliedrecht heeft aangifte gedaan en krijgt zijn snorfiets terug. Wel is het voertuig beschadigd. De drie verdachten zijn op zaterdagmiddag 25 februari in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERD KENTEKEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft in de vroege morgen van zaterdag 25 februari een 43-jarige man uit Soest aangehouden op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. De politie controleerde de kentekengegevens van de auto. Het bleek dat de man een eendags-kenteken had die alleen geldig was op 20 februari j.l. Een dergelijk kenteken is alleen geldig op die dag en alleen geldig voor weging en onderzoek aan het voertuig. Het bleek ook dat de man al eerder in de regio Utrecht was bekeurd voor hetzelfde. De politie heeft de auto in beslag genomen en een proces-verbaal uitgeschreven. De man is op het politiebureau opgehaald door een vriend.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft zaterdag 25 februari eind van de middag twee mannen van beiden 32 jaar uit Gorinchem aangehouden. Een groep carnavalsvierders liep op de Grote Markt op straat. Een auto met daarin de 32-jarige bestuurder passeerde. De spiegel van de auto en een persoon die op straat liep raakten elkaar. Daarop werd het voertuig tot stilstand gebracht en stapte de 32-jarige bestuurder met zijn even oude maat uit. Er ontstond een woordenwisseling. Een 30-jarige man (uit Gorinchem) uit de groep carnavalsvierders raakte in een duw - en trekpartij met de 32-jarige bestuurder. Daarbij vielen zij op de grond. Volgens getuigen kwam toen opeens uit het niets de 32-jarige maat die de 30-jarige man vol in het gezicht trapte. Hij raakte even buiten bewustzijn maar kwam later weer bij. De 32-jarige die de trap zou hebben gegeven, verdween. Hij stapte zonder rijbewijs in de auto van zijn vriend en ging ervandoor. De politie hield hem later aan in een woning aan de Koningstabelstraat. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht waar vier kapotte tanden, een kapotte kies, schaafwonden en een lichte hersenschudding werden geconstateerd. De twee verdachten zijn ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

130 EURO BOETE VOOR STELEN FIETS
HOORNAAR De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 februari op zondag 26 februari een 18-jarige jongeman uit Hoogblokland aangehouden op de Hoge Giessen. De politie zag hoe de jongen een fiets stal. Hij werd aangehouden en bekende het strafbare feit. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De jongeman krijgt een boete van 130 euro.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM In de nacht van zaterdag 25 februari op zondag 26 februari zijn twee mannen van 20 jaar uit Gorinchem aangehouden op de Westwagenstraat. De politie controleerde het voertuig waarin de twee zaten omdat er een onacceptabele hoeveelheid geluid uitkwam. De bestuurder kreeg een bekeuring voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Beide inzittenden stapten direct uit en intimideerden de agenten. De twee werkten niet mee. Een van de twee probeerde ook de agent te slaan. De verdachten werden aangehouden. Ze verzetten zich hevig. Omstanders die zich met de aanhoudingen bemoeiden, werden op afstand gehouden en gevorderd zich te verwijderen. De politie wist de twee verdachten met gepast geweld onder controle te krijgen. De verdachten werden ingesloten.