Gemeente Helden

´HELDEN, Hou t schoon´

Vanaf 24 oktober 2005 worden in Helden de afvalcontainers geleegd door zijladers. De eerste maanden is er gebruik gemaakt van gehuurde autos. De omschakeling naar het nieuwe systeem is, voor zowel de inwoners als ons personeel, vrij soepel verlopen.

De reacties van de inwoners zijn over het algemeen zeer positief. Wij willen de inwoners graag bedanken voor hun bijdrage om van het systeem een succes te maken. Zij moeten de containers voortaan aan één kant van de straat zetten.
Op vrijdag 27 januari zijn de nieuwe zijladers afgeleverd. Vanaf 30 januari ziet u onze medewerkers met het modernste materieel en met gepaste trots op pad om uw containers leeg te maken.

Daaraan hebben wij gelijktijdig een slogan gekoppeld: ´HELDEN, Hou t schoon´.

De twee zijladers zijn namelijk voorzien van borden, waarop duidelijk wordt gemaakt, dat het ´Lief´ is om afval in de papierbakken te doen, ´Cool´ om blikjes in de blikvanger te gooien, dat afval scheiden een ´Sport´ kan zijn en dat je ´Elkaar gezellig ontmoet´ bij de glas- en textielbakken.

Dus de slogan ´HELDEN, Hou t schoon´ is van ons allemaal.

Ook voor ons personeel zijn wij erg blij met het nieuwe systeem. Het fysiek zware werk wordt nu door machines gedaan. De vuilnismannen hoeven niet meer in weer en wind de zware containers achter aan de vuilnisauto´s te haken.

De efficiency van de rijroute en de aanbiedplaatsen is vooraf niet gemakkelijk aan te geven. Vanuit de werkelijke ervaring zullen nog kleine wijzigingen en verbeteringen plaatsvinden. De komende maanden wordt hier aan gewerkt.

3-2-2006 12:27