Politie Haaglanden

Persberichten 26 februari

Haaglanden, 26-02-2006

Man gewond bij schietpartij

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar is zaterdag 25 februari om 0.05 uur gewond geraakt bij een schietpartij nabij een café op de Apeldoornselaan. De man kreeg een kogel in de arm. In het Westeinde Ziekenhuis werd de kogel uit de arm van het slachtoffer verwijderd. De politie hield ter plaatse acht verdachten aan. De aanleiding en de toedracht van de schietpartij zijn nog onduidelijk. Het onderzoek van de recherche is nog in volle gang.

Vrouw botst op file

Den Haag Een 70-jarige automobiliste uit Poeldijk is zaterdag 25 februari om 15.30 uur tegen een stilstaande file op de Westduinweg gereden. Bij de kop-staartbotsing liepen drie stilstaande autos schade op. De automobiliste had na de aanrijding last van haar hart en werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding Steijnlaan

Den Haag Een 37-jarige automobiliste uit Voorschoten is zaterdag 25 februari om 14.00 uur gewond geraakt, toen zij wegreed uit een parkeervak op de Steijnlaan. Bij het wegrijden wilde de vrouw keren. Een 24-jarige automobilist uit Den Haag kon haar niet meer ontwijken en ramde haar in de flank. Twee kinderen, zeven en negen jaar oud, die bij haar in de auto zaten bleven ongedeerd. De beide bestuurders werden naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw liep beenletsel op. De Hagenaar had lichte verwondingen.

Hardrijders rijbewijs kwijt

Den Haag Bij een verkeerscontrole op de Escamplaan is zaterdag 25 februari een automobilist staande gehouden, die met een snelheid van
104 kilometer per uur reed. De maximumsnelheid is 50 km/uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Op vrijdag 24 februari om 16.30 uur reed een automobilist op de Benoordenhoutseweg met een snelheid van 107 kilometer per uur. Hij kon ook zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed

Den Haag De politie heeft zaterdag 25 februari om 4.30 uur op de Gevers Deynootweg een 35-jarige Hagenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 335 ugl. Bovendien bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. Bij fouillering aan het bureau werden bij de man zeven pillen, vermoedelijk xtc, aangetroffen. De man werd met een dagvaarding heengezonden.

Onverzekerd rijden

Den Haag De politie heeft zaterdag 25 februari om 5.00 urr op de Gevers Deynootweg een 34-jarige automobilist uit Polen aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol (330 ugl), met een ongeldig kenteken en onverzekerd. Voor deze drie feiten kreeg de verdachte een transactie aangeboden van 740 euro. De auto werd voorlopig in beslag genomen.

Dronken rijdster

Den Haag Een 53-jarige vrouw uit Den Haag had zaterdag 25 februari diep in het glaasje gekeken toen zij om 11.15 uur met haar auto op de Duinstraat tegen een paaltje reed. De vrouw blies 1125 ugl en moest haar rijbewijs inleveren.

Nepcollecte voor ADO-kaartje

Den Haag De politie heeft zaterdag 25 februari om 17.00 uur twee Haagse jongens (10 en 16 jaar oud) opgepakt, die aan het collecteren waren voor Afrika. Het bleek een nepcollecte te zijn. De jongens waren geld aan het inzamelen voor een vriendje, die niet genoeg geld had voor een kaartje voor de wedstrijd ADO-Vitesse. De jongste van de twee werd naar huis gestuurd, de ander kreeg een verwijzing naar HALT (taakstraf).

Auto schept overstekend gezin

Zoetermeer Een gezin uit Zoetermeer - vader, moeder, vier kinderen en een hond - is zaterdag 25 februari om 17.00 uur bij het oversteken van de Velddreef aangereden door een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer. Vader (36 jaar), twee kinderen (5 en 7 jaar) en de hond liepen letsel op. Het kind van zeven werd door de lucht geslingerd. De traumahelikopter werd ingezet. Het kind werd met spoed overgebracht naar het Leijenburgziekenhuis. Het letsel bleek achteraf mee te vallen. Het kind werd niettemin ter observatie een nacht opgenomen. De hond werd door de dierenarts behandeld.

Na het ongeval ging de vader de bestuurder te lijf. De bestuurder kreeg een paar rake klappen en deed aangifte van mishandeling.

Fietser aangereden

Zoetermeer Een 53-jarige fietser uit Zoetermeer is zaterdag 25 februari om 17.00 uur op de kruising van de Dadelgaarde en de Zegwaartseweg gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 75-jarige man uit Zoetermeer. De fietser werd met beenletsel overgebracht naar het Lage Land Ziekenhuis.

Roes uitslapen in auto

Rijswijk Een 21-jarige automobilist uit Heerjansdam lag zondag 26 februari om 3.30 uur zo diep te slapen achter het stuur van zijn auto, dat de politie hem maar met moeite wakker kreeg. De man stond met zijn auto op de vluchtstrook van de A4 ter hoogte van Rijswijk. Toen hij uit zijn roes ontwaakte, bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 675 ugl. De verdachte, een beginnend bestuurder, gaf toe dat hij had gereden. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Wervingsactie brandweer valt in het water

De Lier Een stunt van een reclamebureau is niet in goede aarde gevallen bij politie en brandweer in het Westland. Om vrijwilligers te werven voor de brandweer had het reclamebureau enkele autos op verschillende plaatsen in het Westland op palen in het water geplaatst. Met zwaailicht en sirene rukten vijf politieautos, vijf brandweerautos en een ambulance uit. De brandweer had het reclamebureau vooraf geadviseerd de actie niet door te laten gaan, maar zonder resultaat. De autos zijn verwijderd.

Jeugdige chauffeur maakt brokken

Naaldwijk Een 12-jarige jongen uit Naaldwijk is zaterdag 25 februari om 14.00 uur met de auto van zijn vader op het Valstarplantsoen tegen een geparkeerde auto gereden. De jongen ging er lopend vandoor, maar werd door de eigenaar van de auto tegengehouden. Toen de familie van de jeugdige chauffeur zich ermee ging bemoeien, moest de politie tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren.

Fietser tegen lantaarnpaal

Wassenaar Een 50-jarige fietser uit Leiden is zondag 26 februari om
4.00 uur op de Cranenburghlaan tegen een lantaarnpaal gefietst. Met verwondingen aan het gelaat is de man naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.