Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 25/26 februari

BERGEN OP ZOOM, 26 februari 2006

Aanhoudingen horecatoezicht vrijdagnacht

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond tegen 22.45 uur een
28-jarige Bergenaar aangehouden op de Grote Markt. De man stond tegen een muurtje te urineren en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Hij kon zich echter niet legitimeren. Na verhoor kon hij twee bekeuringen rijker weer vertrekken.

ROOSENDAAL: Een 23-jarige inwoner van Rucphen is vrijdagnacht rond
02.45 uur aangehouden op de Bloemenmarkt. Hij wilde daar niet vertrekken, hoewel agenten dat al enkele keren hadden gevraagd. Na verhoor mocht de man met een bekeuring naar huis.

en zaterdagnacht

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom is kort voor 00.00 uur aangehouden op het Beursplein. Hij zorgde voor overlast bij enkele horecagelegenheden aldaar en wilde op last van de politie niet vertrekken. Na verhoor kon de man huiswaarts.

Kort voor 02.00 uur werd een 45-jarige Bergenaar aangesproken omdat hij wildplaste. Hij kon geen legitimatiebewijs overleggen en werd aangehouden.

ROOSENDAAL: Een 38-jarige man uit Den Haag werd kort voor 23.30 uur aangehouden op de Kade. Hij vond het nodig agenten te beledigen door ze uit te schelden voor klootzakken. Dat had betrekking op een bekeuring na een snelheidscontrole die hij bij een andere gelegenheid had gekregen. Na verhoor kon de man weer met een procesverbaal vertrekken.

Kort voor 03.30 is een 21-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden in een café aan de Markt. De man zou een andere gast hebben mishandeld en werd door de portier in de kraag gepakt en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor vrijgelaten.

De inwoner van Hellevoetsluis werd later, samen met zes andere mannen, rond 06.30 uur aangehouden wegens vernielingen in de stationshal. Het gaat om twee Rotterdammers ( 19 en 23 jaar), twee mannen uit Capelle aan de IJssel (18 en 19 jaar), een 20-jarige inwoner van Puttershoek, en een 20-jarige inwoner van Heienoord. Het zevental is zondagmiddag na verhoor op vrije voeten gesteld.

Een 25-jarige Tilburger werd kort na 03.30 uur aangehouden wegens het vernielen van een rolluik van een woning aan de Dunantstraat. De man ontkent enige betrokkenheid; na verhoor is hij vrijgelaten.

Inbraak sportkantine Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE: Bij een inbraak in de kantine van voetbalvereniging Rimboe aan de Wildertsedreef is vrijdagnacht een flinke hoeveelheid bier en frisdrank buitgemaakt. De dieven kwamen binnen door met grof geweld de achterdeur van het gebouw te verbreken. De politie onderzoekt de inbraak.

Gewapende overval op slijterij Oudenbosch

OUDENBOSCH: Twee mannen hebben zaterdag kort na 12.00 uur een slijterij aan de St. Bernaertstraat in Oudenbosch overvallen. Een van de twee overvallers bedreigde de slijter met een mes toen de man uit zijn aangrenzende woonkamer kwam. De man heeft daarop een geldbedrag afgegeven waarna de overvallers er lopend vandoor gingen, in de richting van het centrum. De politie heeft een sporen- en buurtonderzoek ingesteld. Ze hoopt dat er eventuele getuigen zijn die de beide overvallers (Noord-Afrikaans uiterlijk, circa 20 jaar, 1.80 meter lang) hebben zien vluchten. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Snelheidcontroles in Steenbergen en Hoogerheide

STEENBERGEN: Bij een snelheidscontrole op de Zeelandweg-Oost zijn zaterdagmorgen 954 passanten gecontroleerd. Twaalf van hen reden harder dan de toegestane 80 km/uur en mogen een bekeuring verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroef 102 km/uur.

Op de Scheldeweg in Hoogerheide hebben zaterdag 5580 bestuurders de radarpost gepasseerd. Daarbij werden 180 overtreders geconstateerd. De highscore was 78 km/uur , terwijl maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Inbrekers bezoeken twee naast elkaar gelegen huizen in Sprundel

SPRUNDEL: Dieven hebben zaterdag in de vooravond twee woningen aan De Branden in Sprundel bezocht. In beide gevallen werd met een schroevendraaier een raam opengebroken en vervolgens woning doorzocht. In beide gevallen is het nog onbekend wat exact is ontvreemd.

Bij een woning aan de Laagakker in Sprundel werd zaterdag ingebroken en daarbij zijn een LCD-scherm, een digitale fotocamera en sieraden ontvreemd. Ook hierbij werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd.

Drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Bij een illegaal verkooppunt in het centrum zijn zaterdag rond 00.00 uur drie Fransen (18, 22 en 22 jaar) aangehouden. Zij bleken 260 gram weed en 18 gram hasj gekocht te hebben. De drugs zijn in beslaggenomen en na verhoor konden de Fransen weer vertrekken. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Auteur: Andre van den Hul