Politie Zeeland


---

Z-0911-2006 Ruit vernield
Van een gebouw aan de Walstraat in Axel is tussen 01.30 uur vannacht en 12.00 uur vanmiddag een van de ruiten ingegooid.
De schade bedraagt ruim tweehonderd euro.

W-0912-2006 Inbraken in auto's
In Vrouwenpolder, op de Hoogh Plaetweg, is vanmiddag ingebroken tussen 13.30 en 13.45 uur.
In de auto lagen wat tassen en deze zijn weggenomen. In de tassen zaten persoonlijke papieren en telefoons. De tassen zaten zo goed mogelijk verstopt tussen de stoelen, maar blijkbaar niet goed genoeg. De dader(s) is/zijn de auto binnengekomen door een van de sloten te forceren.
In Kamperland, op de Banjaard Boulevard, was een andere autobezitter hetzelfde lot beschoren.
Op dezelfde manier werd zijn auto opengebroken. Dit gebeurde tussen 12.00 en 14.00 uur vanmiddag. Uit zijn auto werd een portemonnee weggenomen.


W-0913-2006 Weedkwekerij ontdekt bij aanhouding
Een 33-jarige Vlissinger is vanmiddag rond 16.00 uur in zijn woning aan de Bonedijkestraat aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige Rotterdamse.
De man werd, in eerste instantie, aangehouden omdat hij de vrouw met een hamer zou hebben geslagen. De man vertelde dat de vrouw zijn complete inboedel had vernield en vroeg de agenten mee te lopen naar binnen om te kijken hoe erg de ravage was. Binnengekomen wilde de man snel een paar deuren dicht doen. Hij was juist te laat, want de agenten hadden nog net gezien dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De man is naar het bureau overgebracht en de kwekerij is geruimd. Er werden 81 hennepstekjes in beslag genomen en vernietigd en ook de apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De vrouw raakte lichtgewond door de mishandeling. Zij heeft zich bij de huisartsenpost onder behandeling gesteld. De Vlissinger zit nog vast.

Z-0914-2006 Brand in flatgebouw
In de hal van een flatgebouw in de Jacob van Lennepstraat in Terneuzen heeft vanavond een brandje gewoed.
Rond 18.43 uur werd de brand in een papiercontainer in de hal ontdekt. Door de brand smolt de papiercontainer en sprongen een paar ruiten in de hal van de flat. In de hal ontstond brand-, water- en rookschade. Een schadebedrag is nog niet bekend. De brand is vermoedelijk aangestoken.


---- --