Ingezonden persbericht

Almeerse denktank haalt het Piratendebat binnen

Burgelijke ongehoorzaamheid in een sterk format

ALMERE, 20051111 -- Almere - Het spraakmakende debat en muziekfeest het 'Piratendebat' uit Nieuwleusen wordt door de stichting Breinstorm naar Almere gehaald. Eén week voor de gemeentelijke verkiezingen. Het spektakel vindt plaats op 27 februari in Danscafé Eindelijk. Almeerse artiesten, politici en de landelijke politiek hebben al toegezegd deel te nemen.


Voorzitter Marcel Kolder van Breinstorm: 'Ik merk dat in Almere mensen zitten te wachten op dit soort initiatieven. De politieke debatten of inloopcafé's die plaatsvinden, zijn vaak al ingekleurd door de organiserende partijen, het is voorspelbaar en doodsaai. Je komt ook steeds dezelfde mensen tegen. Zo krijg je geen politieke vernieuwing in Nederland, ook niet in Almere. Het piratendebat heeft een verfrissende nieuwe aanpak. Het piratendebat is een debat tussen burger en politiek, doorspekt met Nederlandstalige muziek. Bekende artiesten zijn substantieel onderdeel van de avond. Het debat spreekt de burger daardoor direct aan. En zo vlak voor de verkiezingen een 'place to be' voor iedere belangstellende.
Dit spraakmakende inititatief van Gerard Waanders van de stichting Piratendebat sluit sterk aan bij de doelstelling van Breinstorm. 'We hebben ook andere aanvragen voor ons concept uit andere gemeenten, stelt Waanders. 'Maar we gaan ons nu eerst concentreren op de avond in Almere. Als je iets doet, moet je het goed doen. We houden niet van half werk.

Piratenlied: Jaaa ... het leeft nog!
De Overijsselse troubadour Aalt Westerman is momenteel in samenwerking met producer Edwin van Hoevelaak bezig met de opnames van het Piratenlied: Jaaa ... het leeft nog! Binnenkort te horen op alle Flevolandse zenders. Een stukje tekst kunnen we hier al verklappen:
'Kom allemaal, de deur staat open, misschien dat er een wonder gebeurt!
Misschien leeft de politiek als nooit tevoren, en zingen wij dit lied, dus niet gezeurd!'

Eindelijk!
Het Politiek Piratendebat in Almere wordt gehouden op maandag 27 februari in uitgaanscentrum Eindelijk. De namen van de optredende artiesten en de deelnemende politici worden binnenkort bekend gemaakt. Aanvang is om 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van het Mega Piratenfestijn en Bee Design. De organisatie is nog in onderhandeling met diverse andere mogelijke sponsoren. Natuurlijk kunnen die zichzelf ook aanmelden. Dat kan bij Gerard Waanders, tel: 06-53734708.

Sponsor
Stichting Piratendebat heeft inmiddels een belangrijke medestander gevonden in de organisatie van het Mega Piratenfestijn. Eddy Mensink, medeorganisator van de Mega Piratenfestijnen is een belangrijke sponsor van het concept. ,,Dankzij hen is het voor ons ook gemakkelijk om aan goede artiesten te komen'', vertelt Waanders. ,,En we voelen ons ook bij hen thuis. Toen zij begonnen met het Mega Piratenfestijn werden ze door velen voor gek verklaard. Dat geldt ook voor ons. En moet je nu eens kijken!''




Marcel Kolder