Gemeente Bussum

Spoorvernieuwing Hilversum Noord - Bussum Zuid

In de periode van 27 februari t/m 26 mei 2006 wordt het spoor op de spoorlijn Hilversum Noord Bussum Zuid v.v. vernieuwd.

Spitzke Spoorbouw BV zal in opdracht van ProRail Randstad Noord de ballastbedden en over een lengte van 200 m (dubbelsporig) de dwarsliggers vernieuwen. De houten dwarsliggers worden vervangen door betonnen dwarsliggers. De werkzaamheden zullen s nachts tussen 01.20 uur en 05.20 uur plaatsvinden.

In verband met de spoorvernieuwing wordt door ProRail in het weekend van 13 en 14 mei 2006, gedurende een periode van 52 achtereenvolgende uren, de dienstregeling buitenwerking gesteld.

In die periode zal het overgrote deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Werkzaamheden aan het spoor zijn onontbeerlijk. Alleen als sprake is van deugdelijk materieel kan de veiligheid van de reizigers worden gewaarborgd. Daarnaast vermindert goed onderhouden materieel de overlast voor bewoners die aan het spoor of de directe omgeving daarvan woonachtig zijn. Vandaar ook dat van gemeentewege aan de beheerder van het spoor de mogelijkheid moet worden geboden om deze werkzaamheden uit te voeren. Ondanks het feit dat daardoor gedurende enige tijd sprake is van overlast in de vorm van geluidshinder. Met name de Ballastreinigingsmachine, die wordt ingezet in het weekend van 13 en 14 mei 2006, kan voor enige overlast zorgen. Naar de geluidsimmissies ten gevolge van genoemde machine is akoestisch onderzoek uitgevoerd tijdens een werk in Nijmegen Den Bosch.

Gezien de resultaten van genoemd akoestisch onderzoek en gezien het belang van de uit te voeren werkzaamheden, hebben burgemeester en wethouders van Bussum besloten om aan Spitzke Spoorbouw BV ontheffing van het verbod als bedoeld in artikel 4.1.5 Overige geluidhinder van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te verlenen. Aan deze ontheffing zijn voorschriften verbonden om de overlast tot een minimum te beperken.

Bovendien dient Spitzke Spoorbouw BV de bewoners binnen een straal van 300 meter van de werkzaamheden, schriftelijk op de hoogte te brengen van de werkzaamheden. De brief aan de bewoners bevat tenminste een beschrijving van de werkzaamheden, de daarbij behorende tijdstippen en de verwachte hinder. Tevens bevat de brief een verwijzing naar een informatienummer van Spitzke Spoorbouw BV in verband met (eventuele) klachten en/of vragen van omwonenden.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de heer Hesseling van de afdeling Vergunningen en Handhaving van de gemeente Bussum, tel. 035 - 692 86 36.