Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Warehousemedewerkers aan de slag (14-02-2006)

De deelnemers aan het reïntegratieproject Warehouse krijgen per maart 2006 een arbeidscontract aangeboden na het succesvol behalen van hun diploma. Op 27 februari vindt de diploma-uitreiking plaats. Dit vindt plaats in Het Huis voor de Sport Groningen. Ook worden dan de arbeidscontracten ondertekend en overhandigd door de 8 betrokken stagebedrijven.

In april 2005 is bij het Huis voor de Sport het startschot gegeven voor een reïntegratieproject waaraan 15 mensen hebben deelgenomen. 15 Klanten van de afdeling Sociale Zaken zijn in mei 2005 begonnen aan het Warehouseproject. Hiervan hebben 13 deelnemers hun opleiding (theorie en stage) afgerond en krijgen per 1 maart a.s. een arbeidscontract voor een half jaar aangeboden.

Het Warehouseproject is een reïntegratieproject, waarbij de vraag van de arbeidsmarkt bepalend is. Een aantal werkgevers had behoefte aan magazijnmedewerkers en heftruckchauffeurs. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft in samenwerking met het Noorderpoortcollege (die de opleiding verzorgt), Vedior (die de stageplekken en een baangarantie regelt) en e-Quip projectmanagement (die het project coördineert) de vraag van de werkgevers en het aanbod van mensen met een uitkering bij elkaar gebracht.

Overigens gaan 7 van de 13 deelnemers aan het Warehouseproject in de avonduren, naast hun baan, verder met de cursus Warehousevoorman MBO niveau 3. Deze vervolgopleiding begint op 8 maart en wordt gegeven door het Noorderpoortcollege. De gemeente financiert deze opleiding.