Gemeente Harderwijk


Omleidingen tijdens aanleg nieuwe rotonde bij St. Jansdal

Op 27 februari 2006 start de aannemer met de aanleg van de rotonde Westeinde - Stadswei bij het St. Jansdal ziekenhuis. De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens de eerste fase is het kruispunt Westeinde - Stadswei ongeveer zes weken volledig afgesloten. Al het gemotoriseerde verkeer wordt via de Westermeenweg omgeleid. Het parkeerterrein van het St. Jansdal ziekenhuis blijft via een tijdelijke bouwweg wel bereikbaar vanaf het station over het Westeinde. De bushaltes op het Westeinde zullen voor de werkzaamheden tijdelijk verplaatst worden naar de Westermeenweg en de Stationslaan. Zodra de werkzaamheden klaar zijn worden een aantal bushaltes definitief verplaatst naar de andere kant van de rotonde. De Wethouder Jansenlaan is uitsluitend te bereiken via het Kruithuis.

In de tweede fase van de werkzaamheden is de rotonde opengesteld voor alle verkeer. Wel is het Westeinde vanaf het station naar de rotonde dan voor circa twee weken afgesloten in verband met het aanbrengen van een nieuw wegdek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. A. Verweij, projectleider van de gemeente Harderwijk, tel. 0341 411 415.