Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 21 februari 2006

Nummer: 4

Werkzaamheden aan geluidsscherm langs A28 van start

AMERSFOORT - In de week van 27 februari starten de werkzaamheden voor de bouw van de eerste delen van het geluidsscherm langs de A28. Die eerste werkzaamheden bestaan uit het kappen van de beplanting die direct langs de snelweg groeit. Dit werk zal ongeveer een week in beslag nemen.

In deze fase van het aanleggen van het geluidsscherm moet op twee locaties langs de snelweg de beplanting worden weggehaald. Het kappen begint bij de Buitenveldseweg in het dorp Hooglanderveen en loopt door tot aan het benzinestation op de A28. Vervolgens wordt het groen weggehaald dat tussen de Scheidingsweg en de onderdoorgang van de Domstraat groeit. Het weghalen van dit groen is ook nodig om ervoor te zorgen dat op een later tijdstip de nieuwe aansluiting van Vathorst op de snelweg A28 kan worden aangelegd.

Voor het kappen van het groen is een vergunning verleend in het kader van de Boswet. Deze Boswet vereist dat de oppervlakte groen die wordt gerooid elders in de gemeente wordt gecompenseerd. Locaties zijn nog niet exact bekend, maar gedacht wordt onder meer aan de A28 bij de afrit Hogeweg. De reconstructie van deze afrit zal uiterlijk in 2009 zijn gerealiseerd.

Na de bomenkap start het grondwerk, zodat daarna op beide locaties langs de snelweg een betonnen geluidsscherm kan worden geplaatst. Dat gebeurt in de loop van 2006. Tegen het geluidsscherm wordt klimop geplant, zodat het in de toekomst een groen karakter krijgen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden aan deze twee delen van het geluidsscherm langs de A28 eind dit jaar zijn afgerond. De komst van het geluidsscherm zorgt er straks voor dat bewoners van Hooglanderveen en grachtenstad De Laak geen geluidsoverlast meer hebben van het verkeer op de A28.

Het verwijderen van de begroeiing langs de A28 gebeurt in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.