Provincie Noord-Holland

21-2-2006

Onderwerp

Provinciale Staten nemen besluit over bijdrage aan de Amsterdamse Zuidas

R. vd Veen

Maandag 27 februari 2006 beslissen provinciale staten of uit de Investeringsimpuls een bedrag van 75 miljoen euro beschikbaar zal worden gesteld voor een herkenbaar regionaal openbaar vervoerdeel in de Zuidas. Het busstation, onderdeel van de OV Terminal die in het kader van de Zuidasontwikkeling gebouwd zal worden, komt daarvoor het meest in aanmerking.

Naast de bijdrage voor de Zuidas toont de agenda van 27 februari nog de volgende onderdelen :

* Verzoek van Willem Holthuizen (VVD) om een interpellatie te houden over het educatief bezoekerscentrum De Zandwaaier en de Sterrenwacht in het PWN-gebied in Bloemendaal. Achtergrond: de ondergrond van beide gebouwen is verkocht maar zo lang PWN actief in het gebied blijft, behoeft nog geen overdracht plaats te vinden. Onduidelijk is wat gebeurt als PWN zich geheel terugtrekt. Holthuizen benadrukt het belang van blijvende betrokkenheid van de Zandwaaier, het Nationaal Park en de Sterrenwacht bij de planontwikkeling.

* Vragenuur

* Bijdragen uit de Extra Investeringsimpulsgelden voor ATO Facilitycenter Den Helder voor duurzame energietechnieken
* Bijdrage ecoduct Laren, onderdeel van het project Crailo
* Verordening locatiegebonden huisvestingsubsidies
* Verwerving terrein NV Afvalzorg te Haarlemmerliede

Klik voor de volledige agenda + vergaderstukken van de vergadering van 27 februari: http://www.noord-holland.nl/Images/65_91221.doc