D66


Apeldoornse jongeren organiseren een debat met Alexander

27-02-2006

Minister Pechtold zal op 27 februari een bezoek brengen aan Schouwburg Orpheus in Apeldoorn, waar leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn het grootste gemeenteraadsdebat van Nederland hebben georganiseerd. De avond staat in het teken van 'Whats up in Apeldoorn met als ondertitel Jongeren Organiseren Nieuw Gemeenteraadsdebat (JONG)'.

De twee oud leerlingen, Mark Sandmann en Olaf Prinsen, kwamen op het idee om leerlingen een debat te laten organiseren doordat zij merkten dat jongeren erg weinig betrokken zijn bij de politiek. Er wordt veel voor jongeren besloten, maar weinig door jongeren. Dat er zoveel belangstelling voor zou zijn hadden ze niet verwacht. Aan de organisatie hebben maar liefst 39 leerlingen meegedaan.

Locatie: Schouwburg Orpheus, Apeldoorn

Tijd: 19:30 (zaal open avanaf 18:45)

Meer weten?

Stefan Kuipers 0628967848 of Daan Kolkman 0618218401
---

Creatieve economie in Rotterdam?

27-02-2006

Maandag 27 februari 2006 vanaf 20:00 uur in HAL 4

Met alleen haven en industrie red je het niet. De creatieve industrie is inmiddels een economische factor van betekenis. Creativiteit is volgens velen de nieuwe motor achter de economie. Het innovatieplatform wees de creatieve industrie aan als "sleutelgebied". Bij creatieve economie gaat het niet alleen om zaken als film, industrieel design, mode, reclame, architectuur, televisieproductie, ICT en grafisch ontwerp. De creatieve economie kan ook heel veel betekenen voor werkgelegenheid en stadsontwikkeling. Maar realiseren we ons dat wel voldoende in Rotterdam?

Medy van der Laan (staatssecretaris van Cultuur), Dr. Erik Hitters (universitair Docent Media en Culturele Industrie en cultuursocioloog), Stefan Hulman (wethouder Cultuur in Rotterdam), Jasper Tuytel (voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam en tevens lid van de Economic Development Board Rotterdam), Ted Langebach (eigenaar van Now&Wow) en Christian van den Berg (lijsttrekker van D66 Rotterdam) gaan in debat over de creatieve economie en de bijdrage die deze economie aan de ontwikkeling van de stad Rotterdam kan leveren.

Het debat zal geleid worden door Prof. dr. Arjo Klamer, Hoogleraar in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit.

Uitgangspunt van het debat is de gezamenlijke brief van de minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Cultuur, waarin gepleit wordt voor meer interactie en samenwerking tussen cultuur en economie. Aan de ene kant moet de economie meer oog krijgen voor de waarde van de kunst- en cultuursector, aan de andere kant zou de kunst- en cultuursector tot meer ondernemerschap moeten worden gestimuleerd. De overheid zou hier een faciliterende rol in kunnen vervullen.

Locatie: Hal 4, Watertorenweg 200, Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden kan via j.diekema@stadhuis.rotterdam.nl of maartjevanputten@gmail.com


---

Boris van der Ham pleit voor gezónd verstand

28-02-2006

De onderwijspartij D66 neemt het voeden van het onderwijs een keer letterlijk. Met het motto `Gezond Verstand' delen de democraten op 28 februari appels uit aan de leerlingen van de openbare basisschool De Driehoek in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven.

De Driehoek besteedt sinds enkele maanden extra aandacht aan hygiene en voedselveiligheid. Ook gezonde maaltijden komen aan bod. Aangezien onderzoek aantoont dat het merendeel van de kinderen niet ontbijt en in toenemende mate last heeft van van overwicht, is dat geen overbodige zaak.

D66 wil met deze actie de school een duwtje in de rug geven. "We moeten meer respect hebben voor scholen die op deze manier hun verantwoordelijkheid nemen," aldus de Delfshavense lijsttrekker John Bijl, "de helft van de ouders ziet in de school een partner in de opvoeding, dus het is logisch dat een school meer doet dan wiskunde en taal."

Bijl hoopt met de actie ook aandacht te vragen voor dit soort toevoegingen aan het onderwijs. "Goed scoren op een citotoets is belangrijk, maar opgroeien is meer dan alleen toetsen maken. Wat mij betreft gebruiken we de mogelijkheden van de Brede School, én de wens van de Tweede Kamer om opvangvoorziening te verzorgen, om kinderen te leren wat gezondheid is. En hoe belangrijk kunst en cultuur ook is, gezondheid en hygiene is voor mij belangrijker dan blokfluitles. Want een goed stel hersens kan alleen ontwikkelen in een gezond lichaam."

Locatie: OBS De Driehoek is gevestigd aan de Van Duylstraat 18 in Rotterdam

Aanvang: D66 begint om 8:15 met het uitdelen van de appels

Meer weten?

Neem contact op met Ülkü Büyük, u.buyuk@tweedekamer.nl / 070 318 3657
---

Laurens Jan Brinkhorst in Rotterdam


01-03-2006

Op 1 maart a.s. zal minister Brinkhorst ten behoeve van de gemeenteraadscampagne een bezoek brengen aan Rotterdam. Meer informatie hierover is later beschikbaar.
---