Gemeente Dordrecht


Persbericht

Meer ruimte voor regenwater

Start werkzaamheden Dubbelmondepark

De werkzaamheden aan de herinrichting van het Dubbelmondepark starten maandag 27 februari 2006. De gemeente creëert met deze herinrichting meer ruimte voor de opvang van regenwater in tijden van overvloedige neerslag 308845.jpg
Deze extra waterbergingscapaciteit is gericht op de toekomst. De verwachting is dat door klimaatverandering aanzienlijk meer neerslag in korte tijd zal gaan vallen. De extra wateroppervlakte (totaal circa 2 hectare) wordt langs de bestaande watergangen aan de randen van het park aangelegd.

Beplanting
De werkzaamheden in het park bestaan uit een aantal fases. De gemeente start met het rooien van de bomen langs de randen. Vervolgens graaft de gemeente nog vóór de zomer waterpartijen. In het najaar worden de voetpaden en nieuwe beplanting aangelegd. De nieuwe beplanting bestaat uit ongeveer veertig nieuwe knotwilgen en elzen. Langs het water komen riet en andere oeverplanten.

Noordoostkant Dubbelmondepark
Ook aan de noordoostkant van het Dubbelmondepark, rondom het sportveld van het Insulacollege, wordt gezocht naar extra wateroppervlakte. De werkzaamheden aan deze kant van het park starten pas als de betrokke! n partijen het eens zijn over het ontwerp.

Definitief ontwerp
Het voorlopige ontwerp voor de herinrichting van het Dubbelmondepark is in mei 2005 gepresenteerd aan de omwonenden. De suggesties van bewoners zijn zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. Bewoners zijn hierover in oktober 2005 geïnformeerd.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project Dordwijkzone en het Stedelijk Waterplan.

In Dordrecht valt door klimaatsveranderingen steeds meer water. Om in de toekomst droge voeten te houden, maken we extra ruimte voor het water in de stad. We werken ook aan mooier en schoner water, zodat iedereen in Dordrecht daarvan kan genieten.

Dordrecht werkt aan water is een samenwerkingsproject tussen gemeente en waterschap.

Dordrecht, 23 februari 2006
308852.jpg
Redactie
Wendy Batist
Communicatie

telefoon 078 - 639 84 81
email w.batist@dordrecht.nl

Informatie
Marla Beringer
Project Dordwijkzone
telefoon 078 - 639 68 87