Ingezonden persbericht


Directie Communicatie
Datum 23 februari 2006
Kenmerk 020

Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Eveline Papa 020 552 2252

Betreft: Presentatie Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op maandag 27 februari presenteren vertegenwoordigers van de Joodse en Marokkaanse gemeenschap in aanwezigheid van burgemeester Job Cohen officieel het Joods-Marokkaans Netwerk Amsterdam.

Dit netwerk is ontstaan via een serie gesprekken onder leiding van de burgemeester in de ambtswoning. Aanleiding was een aantal incidenten in de stad, vooral de verstoring van de dodenherdenking in 2003 speelde hierbij een rol. Deze incidenten waren voor woordvoerders van de Joodse en Marokkaanse gemeenschap aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan.

Het netwerk is door Amsterdammers van Joodse en Marokkaanse afkomst opgericht en heeft als doel om de maatschappelijke intolerantie in Nederland om te buigen naar een klimaat van respect, en verzet zich tegen:
- uitingen van antisemitisme, islamofobie of andere vormen van discriminatie;
- de verharding in het Nederlandse sociale en politieke klimaat, het 'wij-zij' denken en de stigmatisering van bevolkingsgroepen.

Het netwerk zal dit nastreven met de inzet van het persoonlijke netwerk, via beïnvloeding van het publieke debat, het ontwikkelen van een maatschappelijk netwerk, en door het gezamenlijk organiseren van discussiebijeenkomsten.

Datum: maandag 27 februari 2006
Plaats: Restaurant Pinto, Jodenbreestraat 148
Tijd: 16.30 uur

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

U wordt - in verband met beperkte ruimte - vriendelijk verzocht om uiterlijk 27 februari vóór 12.00 uur uw aanwezigheid te e-mailen naar epapa@bda.amsterdam.nl

Met vriendelijke groet,
Eveline Papa,
afdeling Bestuursvoorlichting

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam
Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl


---- --