Persberichten districten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 27-02-2006

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Zondagavond vond op de Europalaan een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker doorreed.

Een 26-jarige vrouw uit Schagen wilde omstreeks 23.00 uur oversteken op de Europalaan. Een automobilist stopte in eerste instantie maar was niet blij dat hij even moest wachten. Om zijn ongenoegen kenbaar te maken gaf de man een paar maal stevig gas om de vrouw hiervan ook op de hoogte te stellen.

De vrouw keek verbaasd naar de man. Hierop gaf hij gas en reed tegen haar voet aan die knel tussen de auto en het trottoir kwam te zitten. Aan de hand van een aantal getuigenverklaringen gaat de politie proberen de bestuurder te achterhalen.

Politie houdt 12 personen in horecagelegenheid aan

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie in een horecagelegenheid aan de Predikherenstraat twaalf personen aangehouden die verdacht worden van het plegen van een diefstal en een mishandeling.

Door getuigen werd omstreeks 08.20 uur naar de politie gebeld dat in de horecagelegenheid een aantal personen zaten die een diefstal en mishandeling hadden gepleegd. Ter plaatse trof de politie een personen aan die verklaarden bestolen te zijn en een andere man was mishandeld.

Omdat het vermoeden bestond dat de groep die binnen zat verantwoordelijk was voor de mishandeling en de diefstal werd besloten alle twaalf personen aan te houden. Het betrof personen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar hoofdzakelijk uit Utrecht. De politie doet onderzoek naar de gepleegde feiten.

Beginnend bestuurder levert rijbewijs in

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 26 op maandag 27 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.30 uur kreeg een 21-jarige bestuurder uit Utrecht op de Wittevrouwensingel een stopteken. De beginnend bestuurder moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 485 ug/l uit. Omdat het een beginnend bestuurder betrof heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

UTRECHT Zondagavond kreeg een 60-jarige man uit Nieuwegein op de Nobelstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 275 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd.

Vier mannen aangehouden voor diefstal en belemmering

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari vier mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een diefstal en het proberen te voorkomen van een aanhouding.

Omstreeks 05.15 uur zagen agenten een groepje jongeren in de omgeving van het Oudkerkhof lopen. Een van de mannen gedroeg zich verdacht en had een portemonnee in zijn handen die duidelijk niet van hem was. Bij het zien van de politie zette de groep het op een lopen. Na een korte achtervolging werd een 20-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden.

De man verzette zich tijdens de aanhouding waardoor een worsteling ontstond. Om de verdachte onder controle te krijgen werd hij naar de grond gewerkt. Zijn vrienden kwamen terug en probeerden te voorkomen dat de aanhouding doorging. Hierbij werden de agenten bedreigd en moest peperspray ingezet worden om de groep op afstand te houden. Op het moment dat meerdere politievoertuigen kamen aanrijden vluchtte de jongeren weg.Uiteindelijk werden vier personen aangehouden.