Perbserichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 27-02-2006

Man met wapenstok en verdovende middelen aangehouden

AMERSFOORT Een 47-jarige Amersfoorter is in de nacht van zondag op maandag aangehouden wegens verboden wapenbezit. Hij bleek tevens in bezit van verdovende middelen.

Politieagenten zagen hem omstreeks 00.50 uur in een auto rijden over de Stationsweg. Op de Stadsring gaven ze hem een stopteken. Terwijl ze hem aanspraken, zagen ze een wapenstok liggen in de auto. Daarop werd de man aangehouden. Tijdens de fouillering liet hij iets vallen. Dat bleek een pakketje met vermoedelijk softdrugs.

In de auto werd nog een aantal pakketjes aangetroffen met verdovende middelen. De pakketjes en de wapenstok zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt nog de omvang en de inhoud van de pakketjes.

Agressieve treinreiziger aangehouden

AMERSFOORT Een 18-jarig inwoner van Schoonhoven is zondagmiddag in Amersfoort aangehouden omdat hij zich in een trein had misdragen tegenover een conducteur.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur een melding dat er een lastige reiziger in de trein zat. De verdachte had geen vervoersbewijs, maar overhandigde de OV-kaart van een vriend. Toen de conducteur deze innam, werd de Schoonhovenaar boos. De conducteur voelde zich dermate belaagd, dat hij de politie waarschuwde.

Na verhoor kon de man weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.