Gemeente Soest

Ziektekostenverzekering minima

Datum: 27/02/2006

Baarn, Bunschoten en Soest tekenen contract met zorgverzekeraar Agis

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima

Namens de drie gemeenten, tekent het bestuur van de Sociale dienst BBS in de personen van de wethouders Lieberwerth (Baarn), Nagel (Bunschoten) en Krijger (Soest), een contract met zorgverzekeraar Agis voor de collectieve ziektekostenverzekering voor minima. De ondertekening vindt plaats op woensdag 1 maart 2006 om 14.15 uur in het gemeentehuis van Soest.

De collectieve ziektekostenverzekering is bedoeld voor alle inwoners van de drie gemeenten van wie het inkomen niet meer bedraagt dan 115% van de geldende bijstandsnorm, dus ook voor
niet-uitkeringsgerechtigden. Hun spaargeld mag niet meer bedragen dan het wettelijk vrij te laten deel, dat per gezinssituatie anders is. Het voordeel van de collectieve verzekering is de lagere premie voor basis- en aanvullende verzekering. Bovendien is en sprake van een op de minima toegesneden vergoedingenpakket.

Voor de cliënten die hebben aangegeven dat zij meedoen aan de collectieve verzekering via BBS, gaat de verzekering met terugwerkende kracht in per 1 januari 2006. De Polis wordt door Agis rechtstreeks naar alle deelnemers opgestuurd. BBS zal na de ondertekening op 1 maart aan alle deelnemers een bericht van deelname sturen.

Wie nog deel wil nemen aan deze collectieve ziektekostenverzekering of er meer over wil weten, kan informatie krijgen bij de Sociale Dienst BBS. Deze dienst is iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur te bereiken via telefoonnummer (035) 6093411.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer