Gemeente Soest

Overlast

Datum: 27/02/2006

Gezamenlijke aanpak overlast Smitsveen

Op 20 februari 2006 heeft brand gewoed in een berging van de flats aan de Smitsweg. Naar aanleiding van deze brand en in relatie tot eerdere gebeurtenissen in en rond deze flats, heeft overleg plaats gevonden tussen het Openbaar Ministerie, de politie, woningcorporatie Portaal, welzijnsinstelling Balans en de gemeente Soest.

Doel van het overleg was om na te gaan op welke wijze de problemen die er spelen, zo snel mogelijk kunnen worden teruggedrongen. Bewoners van de wijk ervaren gevoelens van onveiligheid, onder meer door overlast van een groep jongeren.

Concrete afspraken die in dit kader gemaakt zijn:
* Politie en Openbaar Ministerie zullen al het mogelijke doen om de daders te vinden;

* de politie start met een project gericht op het terugdringen van ongewenst gedrag rond de flats door een groep jongeren. Bewoners kunnen, zonder hun naam te hoeven noemen, meldingen doen via telefoonnummer 0900 - 8844. Intimidaties van de groep jongeren richting buurtbewoners worden door politie en justitie niet getolereerd;

* de gemeente en Portaal bespreken de mogelijkheden die er zijn om gevoelens van onveiligheid te verminderen met concrete maatregelen in de flats en de omgeving;

* op korte termijn belegt de gemeente een bijeenkomst met het wijkbeheerteam Smitsveen en de Huurdersvereniging van Portaal, over het betrekken van bewoners bij de aanpak van de overlast en hen te wijzen op het melden van overlast en overtredingen, maar ook van intimidaties en dergelijke. Hierbij gaat St. Balans nadrukkelijk een rol spelen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer