Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

High-end camera's voor professionele fotografie via succesvolle samenwerking Pentax

Samsung introduceert eerste digitale spiegelreflexcamera's GX-1S en GX-1L

Naarden, 27 februari 2006 Samsung introduceert met de GX-1S en GX-1L haar eerste digitale spiegelreflexcamera s. Deze SLR-camera s met verwisselbare lenzen beschikken over een 2,5 inch TFT-/LCD-display met een resolutie van 210.000 pixels. Dankzij het compacte design en lichte gewicht zijn de camera s heel gemakkelijk mee te nemen: de body s wegen respectievelijk slechts 505 en 470 gram. Samsung ontwikkelde de camera s in samenwerking met Pentax.

Voor een gegarandeerd helder gezichtsveld bij het fotograferen is de GX-1S uitgerust met Pentaprism en de GX-1L met Pentamirror. Verder beschikt de GX-1S over een 11-punts DDL AF-sensor en de GX-1L over een 5-punts DDL AF-sensor, waarmee de gebruiker haarscherpe foto s maakt. Samsung selecteerde het grote display speciaal vanwege de helderheid en de ISO 3200-ondersteuning. Hiermee kan de gebruiker tevens binnenshuis fotograferen en bijvoorbeeld foto s maken bij minder gunstige lichtomstandigheden.

Samsung kondigde in mei vorig jaar aan dat zij een toppositie wil bereiken als fabrikant van digitale camera s. Sinds die periode heeft de onderneming dankzij haar sterke marketingactiviteiten succesvolle resultaten geboekt, zowel met de compacte Digimax i5 als met de high-end digitale camera Pro815. Dit laatste model bracht Samsung in de tweede helft van 2005 op de markt als camera voor semi-professionele fotografen. Met de lancering van de digitale spiegelreflexcamera s voor professionele fotografie, de GX-1S en GX-1L, bestrijkt Samsung de volledige markt voor digitale camera s.

Samsung en Pentax

Samsung en Pentax besloten in oktober 2005 gezamenlijk digitale spiegelreflexcamera s met verwisselbare lenzen te ontwikkelen. Het partnerschap van beide ondernemingen is gebaseerd op het uitwisselen van wederzijdse kennis en expertise, om het marktaandeel in digitale spiegelreflexcamera s te verhogen. Samsung heeft veel ervaring met digital image processors, digitale convergentietechnologieën en wereldwijde marketing van digitale producten. Pentax beschikt over een uitgebreide lijn high-performance verwisselbare lenzen en baanbrekende technologieën voor high precision-camera s.

De GX-1S en GX-1L zijn in Nederland vanaf maart verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk ¬ 749,00 en ¬ 649,00. De camera s worden standaard geleverd met een Schneider Kreuznach D-Xenon-objectief van 18-55 mm. Als accessoires zijn een losse flitser (SEF-36PZF), een tas (SCP-D1) en een Schneider Kreuznach D-Xenon-objectief van 50-200 mm verkrijgbaar.

Samsung camera s

Samsung digitale camera s worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera s van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera s van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera s is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht