Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 27-02-2006

Keukenbrand

s-Hertogenbosch Op 26 februari 2006 omstreeks 16.45 uur werd brand gemeld in een woning aan de Edisonstraat te Den Bosch. Een frituurpan had vlam gevat en in de keuken is grote schade ontstaan. Brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 32 jarige automobilist uit Den Bosch is op 26 februari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 22.45 uur op de Parade te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Niet voldoen aan vordering

s-Hertogenbosch Een 33 jarige man uit Den Bosch is op 26 februari 2006 aangehouden, omdat hij niet voldeed aan de vordering van een politieambtenaar. De man gedroeg zich agressief naar andere klanten bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat te Den Bosch.

Wildplasser aangehouden

s-Hertogenbosch - Een 29 jarige man uit Den Bosch is op 27 februari 2006 bekeurd voor wildplassen op de Kerkstraat te Den Bosch. De man had geen identiteitskaart bij zich en gaf een valse naam op. Ook beledigde hij de politie.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 19 jarige man uit Den Bosch is op 27 februari 2006 aangehouden, omdat hij omstreeks 00.40 uur op de Parade te Den Bosch een 21 jarige vrouw uit Rosmalen schopte.

Niet voldoen aan vordering

s-Hertogenbosch Een 32 jarige man uit Den Bosch is op 27 februari 2006 aangehouden, omdat hij niet voldeed aan de vordering van een politieambtenaar. De man gedroeg zich agressief omdat hij niet naar binnen mocht bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat te Den Bosch.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 36 jarige automobilist uit Berlicum is op 27 februari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.50 uur op de Kooikersweg te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Wildplasser aangehouden

s-Hertogenbosch - Een 42 jarige man uit Amsterdam is op 28 februari 2006 bekeurd voor wildplassen op de Kerkstraat te Den Bosch. De man had geen identiteitskaart bij zich en gaf een valse naam op.

Verdachten mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 21 en 16 jarige man uit Den Bosch zijn op 28 februari 2006 aangehouden, omdat ze een 25 jarige man uit Alphen aan de Rijn en een 18 jarige man uit Woubrugge met pepperspray hadden bespoten op de Visstraat te Den Bosch.

Wildplasser aangehouden

s-Hertogenbosch - Een 29 jarige man uit Den Bosch is op 27 februari 2006 bekeurd voor wildplassen op de Gasselstraat te Den Bosch. De man had geen identiteitskaart bij zich en gaf een valse naam op. Tevens beledigde hij de politieambtenaar.

Rijden onder invloed

Sint Michielsgestel Tegen een 38 jarige automobiliste uit Vught is op 26 februari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 22.40 uur op de Theerestraat te Sint Michielsgestel.

Verdachte mishandeling aangehouden

Sint Oedenrode Een 19 jarige jongen uit Sint Oedenrode is op 27 februari 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 31 en 34 jarige man uit Dordrecht. De verdachte sloeg de 31 jarige man met een stoel in een horecagelegenheid aan de Kofferen te Sint Oedenrode.

Deze moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Rijden onder invloed

Vught Tegen een 35 jarige automobilist uit Den Bosch is op 27 februari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.55 uur op de Ploegstraat te Vught.

Beroving

Boxtel Op de Baanderherenlaan te Boxtel is op 27 februari 2006 omstreeks 01.20 uur een 32 jarige man uit Boxtel door een nog onbekende man beroofd. De man liep ter hoogte van het BP-station toen een man met een mes hem bedreigde en hij zijn portemonnee moest afgeven.

Rijden onder invloed

Schijndel Tegen een 47 jarige automobilist uit Schijndel is op 27 februari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.30 uur op de Hoofdstraat te Schijndel tegen een muurtje. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachte vernieling aangehouden

Schijndel Een 34 jarige man uit Veghel is op 27 februari 2006 aangehouden, omdat hij omstreeks 02.35 uur op de Hoofdstraat te Schijndel een reclamebord van een hekwerk trok en dit op de rijbaan gooide.

Verdachte belediging aangehouden

Sint Anthonis Een 19 jarige jongen uit Ledeacker is op 27 februari 2006 aangehouden ivm belediging van een politieambtenaar. Omstreeks
01.45 uur liep op de Merret te Sint Anthonis een groep jongeren en de verdachte meende de politieambtenaar te moeten beledigen.

Rijden onder invloed

Uden Zondagmiddag, rond 16.45 uur, werd op de Botermarkt in Uden een 46-jarige vrouw uit Uden bekeurd. Politiemensen zagen de vrouw in haar auto wegrijden. Daarbij raakte ze een geparkeerde auto. De vrouw zat ook niet hands free te bellen. Bij controle bleek, dat de vrouw te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. De vrouw werd bekeurd. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 7 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf worden betaald en kost 771,83.

-----
Veghel In de nacht van zondag op maandag, even voor middernacht, werd op de Willem Barentszstraat in Veghel 34-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Alcoholcontrole

Uden Door medewerkers van het team verkeershandhaving is in Uden alcoholcontrole gehouden. Totaal 276 bestuurders moesten een blaastest doen. Van deze bleken er drie te veel te hebben gedronken. Op Bitswijk in Uden werden een 37-jarige man uit Uden en een 51 jarige man uit Veghel bekeurd voor het rijden onder invloed. Ze kregen ook en rijverbod van 3 uur. Een 34-jarige man uit Polen werd op dezelfde straat bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daar de man niet kon aantonen legaal in Nederland te verblijven is hij voor onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor vernieling

Veghel Zondagavond is een 21-jarige vrouw uit Veghel aangehouden. De vrouw die onder invloed van alcohol was had op de Christinastraat in Veghel een deuk in een auto geschopt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze heengezonden.

Man aangehouden

Uden In de nacht van zondag op maandag, rond 01.00 uur, werd een 46-jarige man uit Uden aangehouden. Op de Marktstraat in Uden gooide de man met fietsen. Hiervoor werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Ook kon hij zich niet legitimeren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later die nacht heengezonden.

Jongen te water

Veghel In de nacht van zondag op maandag werd gemeld dat in de Aa nabij de Hoogstraat in Veghel een man zou liggen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen was de man, 17 jaar uit Vorstenbosch, al op het droge gebracht. Een Politieman die de jongen over een hekje wilde helpen werd door hem in de hand gebeten. De politieman moest zich hier aan in het ziekenhuis laten behandelen. De jongen is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Hoe hij te water is geraakt is nog niet duidelijk.

Aanhoudingen

Veghel In de nacht van zondag op maandag, even na 02.30 uur, werd op de Kalverstraat in Veghel een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Kalverstraat in Veghel enkele mensen te hebben mishandeld. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Ook een 30-jarige man uit Vught werd aangehouden. Hij bemoeide zich met de aanhouding van de man uit Veghel. Toen van hem gevorderd werd zich te verwijderen voldeed hij daar niet aan. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij ongeval

Herpen Zondagmiddag is een 66-jarige vrouw uit Oss gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Heide in Herpen. Over de Berghemseweg reed een 15-jarige jongen uit Herpen op zijn fiets. Bij het rechtsaf rijden, de Heide in, kwam hij in aanrijding met de daar fietsende vrouw. De vrouw liep bij deze aanrijding verwondingen op aan gezicht, knie en handen. Hieraan is ze behandeld.

Man beroofd bij pinautomaat

Oss Zondagavond is een 21-jarige man uit Oss bij een pinautomaat beroofd. Rond 22.30 uur was de man bij pinautomaat aan de Brederodestraat in Oss. Terwijl hij bezit was met een transactie, kwamen twee mannen op hem af. Het tweetal was gemaskerd en een van hen bedreigde de man met mogelijk een vuurwapen. Ze wilden de man dwingen om extra geld te pinnen. Het slachtoffer duwde de man met het wapen weg en vluchtte weg, met achterlating van zijn bankpas. Toen hij wegrende, hoorde hij achter zich een knal.
De twee overvallers droegen donkere kleding. Onbekend is waar ze heen zijn gegaan. De politie is op zoek naar getuigen die zondagavond rond 22.30 uur iets hebben gezien in de omgeving van de pinautomaat aan de Brederodestraat.

Lastige vrouw aangehouden

Oss Zondagavond is een 31-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De vrouw die onder invloed van alcohol was, veroorzaakte overlast in een horecagelegenheid aan de Singel 1940 1945 in Oss. Ze viel bezoekers last en was er luid aanwezig. De vrouw weigerde de zaak te verlaten nadat de eigenaar dat van haar had gevorderd. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze maandagmorgen heengezonden.

Man aangehouden

Oss In de nacht van zondag op maandag, even voor middernacht, werd op de eikenboomgaard in Oss een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. De man liep daar met een fles bier waaruit hij aan het drinken was. Het gebruik alcohol op straat is verboden. Toen de man hiervoor werd bekeurd, probeerde hij de politiemensen te slaan. Hierop is hij aangehouden. Bij de aanhouding moest peperspray worden gebruikt. Tijdens het transport naar het politiebureau beledigde de man de politiemensen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.