Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder (18) gewond na mishandeling: twee man opgepakt
Publicatiedatum: 27-2-2006 11:23:31

Barneveld - Een achttienjarige jongen uit Barneveld heeft zich zondagavond in het ziekenhuis onder behandeling moeten stellen in verband met opgelopen verwondingen na een mishandeling. De politie heeft in verband met dat voorval diezelfde avond twee Barnevelders van 18 en 24 jaar opgepakt als verdachten.

Het slachtoffer meldde zich zondagavond rond half tien bij de politie nadat hij bij het uitgaan in Achterveld zou zijn mishandeld door twee bekenden. In verband met de verwondingen die hij daarbij had opgelopen, bleek behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk. Op basis van het verhaal van het slachtoffer ging de politie op zoek naar de beide verdachte Barnevelders. Beiden werden op hun huisadres aangehouden en zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. Wat de aanleiding is geweest is nog onduidelijk en wordt nog nader onderzocht. Zo zal de politie ook nog een aantal getuigen moeten verhoren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en bleek na behandeling in het ziekenhuis onder meer een gebroken neus te hebben opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar aangehouden na caféruzie

Publicatiedatum: 27-2-2006 11:22:43

Ede - De politie van Ede heeft zondagavond een 37-jarige man uit die stad aangehouden wegens zijn vermeende betrokkenheid bij een caféruzie in Ede-Zuid. De man zou in het café een 39-jarige plaatsgenoot hebben geslagen. Ook een 34-jarige vrouw zou door hem zijn mishandeld. Even voor tien uur werden agenten bij een ruzie in het café geroepen waar volgens een melding drie personen met elkaar op vuist zouden zijn gegaan. Daar aangekomen troffen agenten alleen nog de beide slachtoffers met enkele lichte verwondingen aan. Volgens hun verklaringen had de 37-jarige Edenaar ruzie gekregen met zijn vriendin, waarbij klappen zouden zijn gevallen. Toen de beide slachtoffers tussenbeide wilden komen om de boel te sussen zou de Edenaar zich tegen hen hebben gekeerd. Daarop gingen de agenten naar de woning van de 37-jarige man en hielden hem daar aan. De man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerker aangehouden na bedreiging met vleesvork
Publicatiedatum: 27-2-2006 11:22:12

Nijkerk - Een 56-jarige man uit Nijkerk is zondagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht een zestienjarige jongen te hebben bedreigd met een vleesvork, naar aanleiding van een conflict. Volgens het slachtoffer en enkele getuigen waren ze aan het voetballen geweest. Daarbij zou de bal enkele malen in de tuin van de Nijkerker terecht zijn gekomen. De Nijkerker zou op een gegeven moment boos naar buiten gelopen zijn en de zestienjarige jongen hebben vastgepakt. Daarbij zou hij ook een vleesvork in de handen hebben gehad. Gewaarschuwde agenten hielden even later de 56-jarige man aan. Als verklaring gaf hij op dat hij zich geërgerd had over het voorval terwijl hij in de keuken in de weer was met vlees bakken. Toen hij de jongen vervolgens wilde aanspreken had hij naar zijn zeggen per ongeluk de vleesvork omhoog gehouden. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie voorkomt straatrace

Publicatiedatum: 27-2-2006 11:21:10

Ede - De Edese politie heeft het afgelopen weekend een straatrace in de kiem gesmoord. De politie was van te voren getipt dat er op het industrieterrein de Kievitsmeent een straatrace zou worden gehouden. Naar aanleiding daarvan werden in samenwerking met de gemeente Ede op de Argonstraat diverse containers geplaatst om te voorkomen dat er geracet kon worden. Diezelfde avond werd vervolgens een stoet van zo'n 60 auto's vanuit de richting Veenendaal opgevangen en aan de kant gezet. Vervolgens werden alle auto's en de bestuurders gecontroleerd en zijn de kentekens genoteerd. Daarna loste de stoet zich op. Ongeregeldheden hebben zich niet voorgedaan. Wel werden er een viertal bekeuringen uitgedeeld voor enkele kleine verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Met 190 km/u over de snelweg: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 27-2-2006 11:19:41

Ede - Een 36-jarige automobilist uit Ede is maandagochtend vroeg zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met 190 km/u over de autosnelweg de A12 bij Ede reed. Surveillerende agenten zagen de man rond half zeven met hoge snelheid over de A12 voorbij komen. Daarop werd de achtervolging ingezet en werd de Edenaar geklokt met 190 km/u op de teller. De man werd vervolgens aan de kant gezet. Op de gemeten snelheid werd een gebruikelijke correctie toegepast, zodat er een netto gereden snelheid overbleef van 178 km/u: een overschrijding van 58 km/u. Voor de politie reden om naast een proces-verbaal ook het rijbewijs van de automobilist in te vorderen. Justitie beslist over teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto op vangrail, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 27-2-2006 11:18:51

Renkum - Een 43-jarige automobilist uit Hilversum is zondagmiddag met zijn auto op de vangrail terecht gekomen op de Provincialeweg N225 bij Renkum. De man zelf was ongedeerd gebleven. Volgens de bestuurder wilde hij vanaf de A50 de N225 oprijden. Bij het nemen van de bocht verloor hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde hij met zijn wagen op de vangrail. Een bergingsbedrijf heeft de auto er vanaf getakeld. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606