Nashuatec

PERSBERICHT

Nashuatec lanceert MVO Scriptieprijs voor studenten

Den Bosch, 27 februari 2006. Nederland en België tellen inmiddels honderden studenten die dit collegejaar scripties schrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De allerbeste maakt dit jaar kans op de nieuwe Nashuatec MVO-Scriptieprijs, ter waarde van
1.250 euro. De prijswinnaar krijgt bovendien als high potential een springplank aangeboden voor een prachtige job, door publicatie van het werkstuk in het tijdschrift P+ People Planet Profit en coaching door de CSR Academy, adviesbureau op MVO-gebied. De winnende scriptie krijgt tenslotte een prominente plaats in een toekomstige database op het internet, waar alle MVO scripties in toegankelijk worden gemaakt. De Radboud Universiteit van Nijmegen werkt aan de bouw van deze internetsite.

Nashuatec besloot tot het instellen van de MVO-Scriptieprijs omdat 'wij midden in de samenleving opereren. Woordvoerder Liliane Smit stelt: 'Met klanten en medewerkers streven wij naar een verantwoorde wijze van bedrijfsvoering en zaken doen. Onze onderneming werkt actief aan het welzijn van de eigen organisatie en de omgeving. Kennis delen en innoveren staan hierin centraal. Daarom nodigen wij studenten uit om hetzelfde te doen'.
Nashuatec maakt onderdeel uit van de NRG Groep en is actief in de Benelux. Om die reden worden ook Belgische studenten uitdrukkelijk uitgenodigd hun werkstuk in te leveren.

De winnaar van de MVO-Scriptieprijs kan zowel van een universiteit of een hogere beroepsopleiding komen. De scriptie moet wel een thema, product, dienst, proces of dilemma behandelen waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Dit kan vanuit allerlei benaderingen, zoals een accountancy, bedrijfskundige, communicatieve, culturele, marketing of een milieukundige. Zowel een praktische benadering als een stevige theoretische onderbouwing zijn vereist. Maar Nashuatec zoekt bovenal naar een scriptie die schreeuwt om een follow-up. Zowel een praktische benadering als een stevige wetenschappelijke theoretische onderbouwing zijn vereist. De jury staat onder voorzitterschap van Carol Dona, lid van de Raad van Bestuur van Nashuatec, en bestaat verder uit deskundige juryleden met een vakgebied in MVO en/of onderwijs. De jury houdt rekening met: kwaliteit, innovativiteit, praktische relevantie, originaliteit en kennistoevoeging. De scripties moeten voor 30 juni 2006 zijn ingeleverd.

Studenten die belangstelling hebben moeten een exemplaar van hun scriptie opsturen naar Nashuatec. De inschrijfformulieren zijn te downloaden op het internetadres: www.nashuatec.nl of www.nashuatec.be.

Over Nashuatec/NRG
NRG Group Benelux is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printsolutions, document management en consultancy) binnen organisaties onder de merknamen Nashuatec, NRG en Rex-Rotary. De hoofdkantoren van Nashuatec/NRG zijn gevestigd in Brussel en Den Bosch. Nashuatec/NRG is onderdeel van het wereldwijde Ricoh concern.