Politie Zuid-Holland-Zuid

27/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-02-2006 o Persberichten District I

TWEETAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 26 februari twee mannen van 39 jaar uit Dordrecht en Sliedrecht aangehouden op de Voorstraat. De twee zouden personeel van een horecagelegenheid daar hebben bedreigd en een geldwisselautomaat van de muur hebben geslagen. De twee kwamen de horecagelegenheid binnen en namen een agressieve houding aan. Ze wilden drinken maar kregen dit niet. Daarop werden bedreigingen geuit en een geldwisselautomaat vernield. Het tweetal werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. De 39-jarige man uit Sliedrecht werd diezelfde dag heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De 39-jarige Dordtenaar is in verzekering gesteld. De horecagelegenheid heeft aangifte van bedreiging en vernieling gedaan.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 26 februari een 51-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Stationsplein. De man had een fiets bij zich waar geen slot op zat. De fiets werd gecontroleerd en bleek zes jaar geleden te zijn gestolen. De tweewieler is in beslag genomen. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij vertelde de fiets recent gekocht te hebben. De 51-jarige werd daarna heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

WAARSCHUWINGSPERIODE VOORBIJ
Politie attendeert burgers op repressief optreden voor fout geparkeerde aanhangers/campers en vrachtautos in woonwijken

ZWIJNDRECHTSE WAARD De politie attendeert burgers in de Zwijndrechtse Waard erop dat vanaf 1 maart bekeuringen op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV0 worden uitgeschreven voor geparkeerde aanhangers/campers en vrachtautos in woonwijken. Dit is niet toegestaan. De politie heeft twee maanden lang waarschuwend opgetreden dat het niet is toegestaan om aanhangers/campers en/of vrachtautos in woonwijken te parkeren. Deze tijd is nu voorbij.

Een uitzondering op de regel vormt het industriegebied aan de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht. Daar is de gemeente Zwijndrecht bezig met een inventarisatie van de plaatsen waar met vrachtautos e.d. geparkeerd mag gaan worden.