Gemeente Hengelo

Inwoners Hengelose Es ontvangen wijkprogramma

Binnenkort valt het wijkprogramma op de deurmat bij de inwoners van de Hengelose Es. Hierin staat wat er in 2006 gaat gebeuren in deze wijk. Het programma heeft als doel de leefbaarheid te verbeteren.

De gemeente Hengelo, woningbouwcorporaties, politie, welzijnsorganisaties (zoals ouderenzorg, jongerenwerk) en buurt- en bewonersorganisaties doen er alles aan om de leefbaarheid te verbeteren. Voor een groot deel zijn dit de gewone, dagelijkse werkzaamheden zoals grasmaaien en groenonderhoud. Maar er staan ook grotere projecten op stapel, waaronder de verbouwing van de voormalige C1000 tot nieuw wijkcentrum.

Inwoners betrekken bij beslissingen

De gemeente kiest voor een wijkgerichte aanpak. Op die manier betrekt zij de inwoners bij de beslissingen over hun leefomgeving. Belangrijk hulpmiddel daarbij is het wijkplan. De gemeenteraad heeft in november 2005 het wijkplan Hengelose Es 2005-2008 vastgesteld. Hierin staat wat het beleid van de gemeente en andere organisaties betekent voor de Hengelose Es in de periode tot en met 2008. Naast dit wijkplan is er jaarlijks een wijkprogramma. Daarin staan belangrijke activiteiten of projecten van dat jaar. Maar ook wat er het afgelopen jaar is gebeurd. De komende weken komt voor de wijken Noord en de Berflo Es een wijkprogramma 2006.

Uitvoeringsplan

Ook is er een uitvoeringsplan, waarin alle acties en projecten staan vermeld. Dit overzicht vindt u onder het menu Leven en Wonen/wijk en buurt. Beschikt u niet over internet? Neem dan contact op met Wijkaanpak, telefoon 074-2459231. U krijgt het overzicht dan gratis toegestuurd.