Politie Midden- en West Brabant

Uitbreiding SMS-Alert in Midden en West Brabant

TILBURG, 27 februari 2006

Nog voor de zomer wil de politie Midden en West Brabant SMS-Alert invoeren voor de gemeenten Breda, Roosendaal, Moerdijk en het land van Heusden en Altena. SMS-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de politie via een sms-bericht de hulp van de burger inroept.

De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. Door de burgers erbij te betrekken hoopt de politie dat dit zal leiden tot bijvoorbeeld een snelle aanhouding van de betrokken inbreker. SMS-Alert wordt ook gebruikt voor preventieberichten.

Medio 2004 werd gestart met het project SMS-Alert in de wijk de Reeshof in Tilburg. Wegens groot succes is het waarschuwings- en informatiesysteem inmiddels uitgebreid naar de gemeenten Tilburg, Hilvarenbeek, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk en Loon op Zand. SMS-Alert is tot op heden 32 keer ingezet. De politie heeft mede dankzij oplettende burgers scootmobieldieven opgepakt en een aantal vermiste kinderen opgespoord. Ook zijn er verschillende berichten verzonden om de bewoners van een bepaalde wijk te waarschuwen voor oplichters en inbrekers. Het korps Midden en West Brabant telt inmiddels 15.000 burgers die zich hebben aangemeld voor SMS-alert.

Wilt u meer weten over SMS alert, of wilt u zich aanmelden? Klik hier!

Auteur: Enny de Wit