D66

Met een anti-file-petitie en een stickeractie maakt D66 Almere duidelijk dat zij en de inwoners van Almere de files rondom de stad zat zijn. De actie is een groot succes. Alleen al op de eerste dag van de actie Almere Filevrij zetten honderden Almeerders hun handtekening onder de petitie, waarmee D66 de overheid oproept véél meer te doen aan het groeiend aantal files vanuit Almere. Ook de gratis autostickers, waarmee automobilisten kunnen laten zien dat zij de files op de A6 spuugzat zijn, vonden gretig aftrek. De stickers kunnen via www.almere-filevrij.nl worden aangevraagd.

Het is ronduit belachelijk dat Almeerders steeds vaker en steeds langer met hun auto in de rij moeten staan om Almere uit te komen, vindt Cocky Kuipers, raadslid en lijsttrekker van D66 Almere. De collegepartijen hebben de afgelopen vier jaar echt zitten slapen als het om mobiliteit gaat, er wordt veel te afwachtend gedaan. Als het aan D66 had gelegen, had er al lang en breed een nieuwe brug door het IJmeer gelegen, en was de A6 al jaren geleden doorgetrokken naar de A9! aldus Kuipers.

De D66-lijsttrekker maakt zich grote zorgen over mobiliteit en de toekomst van Almere: Als je ziet dat de wegen nú al dichtslibben, en we moeten dan ook nog eens fors gaan doorgroeien, dan kun je op je vingers na-tellen dat dat een gigantisch probleem gaat worden. Er had natuurlijk al lang iets moeten gebeuren, maar laten we nou alsjeblieft niet nog méér tijd verspillen!

Om duidelijk te maken dat de files een steeds groter probleem vormen voor Almeerders, zal D66 de petitie Almere Filevrij begin maart aanbieden aan het gemeentebestuur én aan verkeersminister Peijs. Cocky Kuipers is er duidelijk in: Voor D66 is de mobiliteit van Almeerders het allerbelangrijkste speerpunt. We verwachten dat nog veel meer mensen ons initiatief zullen steunen, en dat we massaal kunnen laten zien dat het zó niet langer kan. D66 Almere timmert aan de weg!

Meer weten? Kijk op www.d66alemere.nl of www.almere-filevrij.nl

27-2-2006 11:54