Gemeente Vlist


Ronde-tafel-bijeenkomst culturele organisaties

Op donderdag 23 februari jl. ontvingen burgemeester en wethouders op het gemeentekantoor een aantal lokale organisaties die actief zijn op het gebied van cultuur (in de brede zin van het woord).

Tijdens een prettig verlopen bijeenkomst wisselden burgemeester Evenhuis en de wethouders Van Dorp en Noorlander ervaringen uit met vertegenwoordigers van de Haastrechtse Kring, de Culturele Raad Stolwijk, de Vlister Speelparasol, de Schijnwerper, Rederijkerskamer Excelsior, het Havencabaret en de Vlister Vrouwen. Vanwege de grote hoeveelheid aan culturele organisaties in Vlist en diversiteit binnen deze groep was vooraf besloten om niet alle organisaties op één avond te ontvangen. In de toekomst zullen de andere culturele clubs nog een keer worden uitgenodigd voor een tweede bijeenkomst.

Tijdens de avond stonden met name de onderwerpen samenwerking en ondersteuning van elkaar (tussen gemeente en de organisaties én tussen de organisaties onderling) en toekomst van de culturele zaal van Concordia centraal. Het college wil hierbij alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun positieve inbreng en voor de prima sfeer waarin met elkaar gesproken werd.

---

| |