Gemeente Oost-Gelre



--PERSBERICHT--

Gemeente Oost Gelre
9 27 februari 2006

Start baggeren stadsgracht en vijvers in Groenlo

De gemeente Oost-Gelre en het Waterschap Rijn en IJssel starten begin maart met de uitvoering van de baggerwerkzaamheden van de stadsgracht en de vijvers bij de Buitenschans en de Wagenmaker in Groenlo.

In grote delen van de waterpartijen ligt een sliblaag variërend van 0,2 meter tot 1 meter dik. De licht verontreinigde baggerspecie wordt grotendeels met behulp van een persleiding afgevoerd naar een speciaal hiervoor ingericht slibdepot. In het slibdepot kan de baggerspecie indrogen. Na indroging wordt de baggerspecie afgevoerd naar een stortlocatie. De zwaar verontreinigde baggerspecie zal direct per vrachtwagen worden afgevoerd naar een bestaand slibdepot in Zutphen.

De raming van de totaalkosten van uitvoering en afzet van de baggerspecie is een bedrag van ongeveer E 1.000.000,--. Voor dit werk is een rijksbijdrage op basis van de SUBBIED-regeling toegekend. De overige kosten worden door de gemeente en het waterschap gedragen. De opdracht voor de baggerwerkzaamheden is verstrekt aan de firma Verboon Maasland. Sterke verkeershinder als gevolg van deze werkzaamheden wordt niet verwacht.


--Einde persbericht-




Gemeente Oost-Gelre