Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Februari 2006
Cultuur, Muziek, Digitaal

the spirit that guides us komt met nieuw album.

Mijdrecht, Februari 2006 - Het Europeese collectief the spirit that guides us komt met hun derde album 'we are under reconstruction part. 1'.

Na de release van tstgu's laatste album 'north & south' volgende maand in Noord-Amerika door Goodfellow Records zal hun nieuwe album we are under reconstruction part 1 in de Benelux en Duitsland verschijnen. we are under reconstruction part 1 vat de eerste vijf jaar tstgu samen en is het eerste deel van een tweeluik, waarvan het tweede deel later zal verschijnen. 'we are...' is geen best of-cd of B-kant verzameling (materiaal van de albums "the sand the barrier" en "north & south" ontbreekt), maar een coherent nieuw geheel, waarop zowel nieuw materiaal wordt geïntroduceerd als ouder materiaal geherinterpreteerd.

'we are...' toont tstgu in ontwikkeling maar laat tegelijkertijd horen dat haar unieke geluid, waarin melodieuze meezingrefreinen, maniakale screams, dissonante gitaren en de tomeloze energie van hardcore elkaar in evenwicht houden, al vanaf het begin op een hoog niveau uitgekristalliseerd was. in een overstuurde versie van depeche mode's "enjoy the silence" en in "the vow to change" komt dit geluid misschien wel het meest imposant naar buiten. met hoeveel passie tstgu zich ook op het podium ontlaadt wordt duidelijk uit de live versies van publieksfavorieten "agnes" en "real life motion picture”.

Zo zijn de songs van de heavy e.p. "24 winters" door de originele zanger ingezongen (waarmee ze een nieuwe melodieuze rijkdom prijsgeven) en zijn de songs van tstgu's allereerste releases (splits met The Lionheart Brothers resp. Selfmindead die beide niet of nauwelijks meer verkrijgbaar waren) opnieuw geremixed en gemastered. Met 16 tracks waarop alle (ex-)leden van tstgu te horen zijn is 'we are...' een zeer complete must have voor alle tstgu fans. Daarmee is het ook een perfect album tstgu aan mensen te introduceren.

we are under reconstruction part 1 verschijnt in april 2006 in Nederland, België en Duitsland (op Sally Forth Records, in deze landen volgt ook een tour) en in 2007, samen met part 2, in de Noord-Amerika (Goodfellow Records).

In april zal het tweede album 'north & south' in de USA worden uitgebracht door Good Fellow Records i.s.m. Sonic Unyon. Zij hebben eerder ook het debut album 'the sand the barrier' uitgebracht in de USA. discografie

- split e.p. met the lionheart brothers (Sally Forth Records, 2000)
- "the oslo compact e.p." (split met Selfmindead, Sally Forth Records/Idol Media, 2001)
- "the sand the barrier" (Sally Forth Records/Idol Media, 2001)
- "24 winters" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media, 2002)
- "defence mechanism" e.p. (Sally Forth Records/Idol Media/Goodfellow Records, 2004)
- "north and south" (Sally Forth Records/Soulfighting Music/Goodfellow Records, 2004/2006)
- "we are under reconstruction part 1/ part 2 (Sally Forth Records/Goodfellow Records/2006/2007)