Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 februari 2006

Carnavalsoptochten in de regio Tilburg

TILBURG De carnavalsoptochten in Tilburg, Oisterwijk, Esbeek, Hilvarenbeek en Udenhout zijn gisteren allemaal zonder problemen verlopen. Tijdens het horecatoezicht in Tilburg heeft de politie tien wildplassers op de bon geslingerd.

Politie onderzoekt diefstal van zadels

MOERGESTEL Een 50-jarige man uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van onder andere twee rijzadels die werden gestolen uit een schuur aan de Heuvelstraat in Moergestel. Naast de zadels werden er een paardrijtuig, een compressor, een bakstel, een koelkast en vier stoelen gestolen. De nog onbekende daders hebben om bij de spullen te komen twee hangsloten die op de schuur zaten open gebroken. De waarde van de gestolen zadels bedraagt 8000 euro.

Tilburgers aangehouden na vernieling

TILBURG Gisteravond, even na zes uur, hebben agenten aan de St. Josephstraat in Tilburg twee mannen aangehouden. Zij komen uit Tilburg en zijn 19 en 24 jaar oud. De mannen werden door de agenten aangetroffen op de motorkap van een auto die hierdoor beschadigd (ingedeukt) raakte. De vernieling werd gepleegd in de omgeving van een horecazaak aan de St. Josephstraat. De bezoekers hiervan zorgden gistermiddag tijdens de optocht voor veel overlast zoals wildplassen tegen deuren van buurtbewoners, het laten stoppen van autos waaraan men vernielingen pleegden. Overmatig alcoholgebruik was de oorzaak van dit afwijkende gedrag.

Politie onderzoekt woninginbraken

TILBURG De 37-jarige bewoonster van een woning aan de Garderenstraat in Tilburg raakte gisteravond ernstig gedupeerd nadat inbrekers uit de woning van de vrouw een computer, een digitale camera en een DVD-speler gestolen. Om binnen te komen hebben de inbrekers een ruit vernield.

HILVARENBEEK Tussen gistermiddag halftwee en gisteravond negen uur werd er aan de Eendenkom ingebroken in een woning. De inbrekers zijn met een laptop, sieraden en geld aan de haal gegaan. De inbrekers hebben eerst geprobeerd een schuifpui open te breken en zijn later door een slaapkamerraam naar binnen geklommen. De politie heeft een aangifte van de 54-jarige benadeelde opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond omstreeks tien voor halfnegen hebben agenten aan de Van Heemskerckstraat in Tilburg een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld en had zijn 25-jarige partner mishandeld.

Rijden zonder rijbewijs

TILBURG Aan de Brakman in Tilburg hebben agenten gisteravond om halfnegen een 17-jarig meisje uit Eersel achter het stuur van een auto gehaald. Agenten zagen het meisje rijden en na onderzoek bleek dat zij rijles kreeg. De auto waar dat mee gebeurde was al drie jaar niet meer APK gekeurd. Hiervoor kreeg de 27-jarige eigenaar van de auto een bekeuring.

Mannen met harddrugs aangehouden

TILBURG Gisteravond om tien voor halftien hebben agenten bij een horecazaak aan het Piusplein in Tilburg twee mannen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs. De mannen zijn beiden 24 jaar oud en komen uit Aarenkarspel en Groet. De harddrugs die de mannen bij zich hadden zijn in beslag genomen en worden door personeel van de Technische Recherche van de politieregio Midden en West Brabant nader onderzocht.

Tilburger met vals eurobiljet aangehouden

TILBURG Bij een horecazaak aan het Piusplein in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halfelf een 22-jarige Tilburger aangehouden. De man betaalde in deze zaak met een vals eurobiljet van 50 euro. Dit biljet is door de politie in beslag genomen. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal aangehouden.

Man belemmert politiewerk

TILBURG Gisteravond om halftwaalf hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 22-jarige man uit Tuitjenhoorn aangehouden. De man vond het nodig zich met een bekeringsgesprek tussen de politie en een wildplasser te bemoeien. Ook na vordering door de politie wilde hij zich niet verwijderen, waarop agenten de man hebben aangehouden.

Tilburger vernielt display kassa

TILBURG Gisteravond omstreeks halftwaalf hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 23-jarige Tilburger aangehouden. De man vernielde in een broodjeszaak de display van een kassa. Dat gebeurde omdat de man kwaad werd dat hij naar zijn zinnen te lang op zijn bestelling moest wachten.

Tilburgse man verzet zich bij aanhouding na huisvredebreuk

TILBURG Vannacht rond tien voor drie hebben agenten aan de Gasthuisring in Tilburg een 19-jarige man uit deze stad aangehouden. De man pleegde huisvredebreuk bij Traverse en als de politie de man aan wil houden, verzet hij zich zo hevig, dat agenten genoodzaakt zijn om pepperspray te gebruiken om zo het verzet te breken.

Agenten pakken Tilburgse man op na mishandeling

TILBURG Vannacht rond de klok van kwart over drie hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 49-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 18-jarige man uit Berkel-Enschot. De mishandeling werd geregistreerd door het cameratoezicht en een getuige van de vechtpartij kon de surveillerende agenten de verdachte aanwijzen. De politie maakt proces-verbaal op.

Opgepakt na belediging

Tilburg Vannacht omstreeks kwart voor vier hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 20-jarige man uit Maarn aangehouden. Die vond het nodig om agenten uit te maken voor kankerlijers.

Tilburger steelt reclamebord

TILBURG Vannacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Schouwburgring in Tilburg een 22-jarige man uit deze stad aangehouden. Surveillerende agenten troffen de Tilburger achter op een fiets aan met een reclamebord in de handen. Bovendien kon de man zich niet legitimeren.

Auteur: Carel Bouman