Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

27 februari 2006

Apeldoorn - Jongen gewond door aanrijding

Een 14-jarige Apeldoornse jongen raakte zondagmiddag (26/02) op de Laan van Osseveld gewond door aanrijding met een 27-jarige automobilist uit Arnhem. De jongen liep over het fietspad naast de Laan van Osseveld en stak rond 17.45 uur de rijbaan over. Hij zag de 27-jarige automobilist te laat. De automobilist week nog wel uit maar kon een aanrijding niet voorkomen. De jongen liep een pijnlijk been op en werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Dieven zakken door het ijs

Dieven namen in de nacht van zaterdag op zondag (26/02) uit een tuin aan de Balsemien een tuinbeeld mee en zakten vervolgens door het ijs. De daders namen van een zuil een zogeheten Adonisfguur met een lengte van 65 cm mee. Een ander beeld van 2.50 m raakte vernield doordat de dieven met het beeld struikelden en door het ijs van de tuinvijver zakten. Dit beeld bleef beschadigd achter. De 64-jarige bewoner ontdekte zondagmorgen rond 10.00 uur de diefstal en lichtte de politie in. Ook een ander tuinbeeld, voorstellend een vrouw met kind, bleef in de tuin achter. Dit beeld is geen eigendom van de tuineigenaar en is vermoedelijk elders uit een tuin gehaald en hier achtergelaten. De politie heeft dit beeld meegenomen en wacht op en aangifte van de eigenaar.

Apeldoorn - Schuur uitgebrand

Een schuur bij een woning aan de Staalweg is zondagmiddag (26/02) geheel uitgebrand. De brand brak rond 17.30 uur uit. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand naar andere gebouwen oversloeg.

Apeldoorn - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (27/02) op de Arnhemseweg een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.30 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --