Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Drie verdachten opgepakt na mishandeling Elstenaar
Publicatiedatum: 27-2-2006 14:58:32

Elst - Een vijftienjarige Bemmelnaar, een zeventienjarige jongen uit Arnhem en een negentienjarige uit Elst zijn in de nacht van zondag op maandag door de Elster politie opgepakt wegens openlijke geweldpleging. De drie worden er van verdacht een achttienjarige jongen uit Elst op straat te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen door een dokter.

Het achttienjarige slachtoffer meldde zich omstreeks drie uur na thuiskomst bij de politie. Tegenover agenten verklaarde de jongen dat hij op weg naar huis in een park nabij het centrum door drie onbekende jongens zonder aanleiding was belaagd en mishandeld. Buurtbewoners ontfermden zich over het slachtoffer, terwijl de drie verdachten nog voor de deur zouden staan. Gewaarschuwde agenten troffen het trio nog op straat aan, waarna ze werden aangehouden. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na mishandeling vrouw

Publicatiedatum: 27-2-2006 14:57:05

Duiven - De politie van Duiven heeft in de nacht van zondag op maandag een 41-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 32-jarige vrouw. De vrouw waarschuwde rond drie uur in de nacht de politie nadat ze de woning in nachtgewaad was uitgevlucht. Bij een kennis in de buurt werd ze opgevangen. Na het aanhoren van het verhaal van de vrouw, die door de mishandeling enkele lichte verwondingen had opgelopen, gingen agenten naar de woning van de vrouw. De man bleek daar nog te vertoeven en werd aangehouden. Hij si voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee man bekeurd na vernieling en baldadigheid

Publicatiedatum: 27-2-2006 14:56:30

Huissen - De politie van Huissen heeft zondagavond tot twee keer toe proces-verbaal opgemaakt na vernieling en baldadigheid. Op de Helmichstraat betrapten agenten een 21-jarige Arnhemmer terwijl hij een bord uit de grond trok. De man bleek onder invloed van alcohol en werd ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de maandag is hij met een proces-verbaal wegens vernieling en openbare dronkenschap naar huis gestuurd.
Op de Stadswal bekeurden agenten in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige Huissenaar. De man zou een zogenoemde varkensrug (een betonnen wegafzetting) op de rijbaan gelegd hebben. Een naderende taxi merkte het obstakel te laat op en botste er tegenaan. Ook de Huissenaar verkeerde onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal aangezegd en werd weggestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man gewond na val van carnavalswagen

Publicatiedatum: 27-2-2006 14:55:50

Westervoort - Een ongeveer 50-jarige man is zondagmiddag in Westervoort gewond geraakt na een val van aan carnavalswagen. De man had een bloedende hoofdwond opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de man van de carnavalswagen heeft kunnen vallen is onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontrole verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 27-2-2006 14:54:56

Zevenaar - Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie is zondag een gecombineerde snelheids- en alcoholcontrole gehouden in Zevenaar. Tussen half vijf en half zeven werd post gevat op de Ringbaan Noord, ter hoogte van de Lentemorgen. Ongeveer 400 passanten werden met behulp van de Lasergun op snelheid gecontroleerd. Daarvan waren er acht die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 82 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Van 30 bestuurders werden blaastesten afgenomen maar geen van hen had teveel gedronken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---