Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

27 februari 2006

Epe - Opnieuw poging oplichting

Een oudere bewoonster van de Scheperstraat kreeg vrijdag (24-02) rond lunchtijd bezoek van een onbekende man die belangstelling had voor haar bankpas en pincode. Omdat mevrouw slecht ter been is drong de man er een paar keer op aan dat ze hem de bankpas met code gaf zodat hij geld voor haar kon halen. Tijdens het gesprek kreeg de vrouw argwaan en weigerde hem de pas mee te geven. Ze vroeg de man 's middags terug te komen wanneer er een kennis van haar aanwezig zou zijn. Uiteraard kwam de man niet meer terug. Signalement van de man: licht getinte huidskleur, leeftijd rond de 20 jaar, 1.70 m lang, normaal postuur, kaal hoofd/kort geschoren, sprak ABN, droeg donkere kleding. Op donderdag (23-02) vond er een soortgelijk voorval plaats bij een bewoonster van De Lindenhove. De politie vermoedt dat het om twee verschillende mannen gaat en waarschuwt om nooit vertrouwelijke gegevens waaronder pinpas en code af te geven. Vraag altijd naar een legitimatie.

Harderwijk - Inbraak bedrijf

Bij een bedrijf aan het Zuiderzeepad werd in de nacht van zondag op maandag (26/27-02) ingebroken. De dader kwam binnen door het vernielen van een deurruit. De kluis met daarin een geldbedrag werd weggenomen.

Hattem - Frontale botsing

Op de Hessenweg vond op zondag (26-02) rond 14.05 uur een frontale botsing plaats tussen twee auto's. Een 60-jarige taxichauffeur uit Apeldoorn verleende geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Hattem die op de wegversmalling reed. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar de auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten weggesleept. De door de aanrijding ontstane verkeersstremming zorgde voor enige irritatie bij een aantal weggebruikers.

Heerde - Brandstichtertjes tonen berouw

Aan de Zandakker werd op zondagmiddag (26-02) een coniferenhaag in brand gestoken. De brandweer moest ter plaatse komen om te blussen. De boosdoeners van 8 en 13 jaar kregen al snel berouw en bekenden hun daad. Tevens hadden ze een stukje brandend papier in de brievenbus van een woning gestopt, eveneens aan de Zandakker. Dankzij de tochtstrip in de brievenbus werd erger voorkomen. De ouders zorgen voor een schaderegeling met de benadeelden. De 13-jarige wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --