Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 27 februari 2006, no. 52

Aanpak black spots in Eindhoven

Verbetering kruising O.L. Vrouwestraat - Kennedylaan

De nieuwe verkeerslichten op het kruispunt O.L. Vrouwestraat - Kennedylaan zijn in bedrijf gesteld. Deze verkeerslichten zorgen voor een betere verkeersafwikkeling, omdat de lichten voortaan reageren op het verkeersaanbod. Daarnaast zorgt op deze kruising de prioriteit voor het busverkeer voor minder verstoring van het verkeer, vanwege de âslimmereâ software die is gebruikt.

De verkeerslichten zijn vervangen in het kader van het project âaanpak black spotsâ. Dit zijn kruispunten waar relatief veel ongevallen gebeuren. De nieuwe verkeerslichten vergroten de verkeersveiligheid. Roodlichtnegatie neemt af omdat minder onnodig voor rood licht gewacht moet worden. Het aantal kopstaart ongevallen zal verminderen omdat de groenfasen niet meer op vaste momenten worden beëindigd, maar op basis van het verkeersaanbod.

Naast de werkzaamheden aan de verkeersregelinstallatie zijn al eerder bochtschildjes aangebracht in de bocht van de Onze Lieve Vrouwestraat naar de Kennedylaan om de bocht beter zichtbaar te maken. Bij de aansluiting van de bocht op de Kennedylaan is een doorgetrokken streep aangebracht, waardoor het verkeer niet meer zo snel van rijbaan kan wisselen. Hierdoor ontstaat een rustiger en veiliger verkeersbeeld. Daarnaast wordt de maximum snelheid in de bocht verlaagd naar 50 km/uur.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven