Dienstenbond CNV

Leden akkoord met nieuwe CAO Vaste Medewerkers
27-02-2006

De ledenraadpleging van CNV Dienstenbond heeft uitgewezen dat een grote meerderheid zich kan vinden in het bereikte onderhandelingsresultaat voor de CAO voor vaste medewerkers van uitzendbureaus. De CAO is daarmee een feit. Het eerste merkbare resultaat zal de loonstijging zijn per 1 april met 1,5 procent.

Ondertussen zijn ook de eerste publicaties over het werkdruk onderzoek verschenen. De resultaten zijn onlangs verschenen in 'Reflex', een uitgave van de ABU. Leden hebben de tekst thuis gestuurd gekregen.

Stand van zaken WGA verzekering
Zoals ook vermeld in het onderhandelingsresultaat moeten de afspraken over loonaan-vulling bij ziekte, vanaf het vierde ziektejaar, nog concreet worden gemaakt. Het gaat dan om de hoogte van loonaanvulling
+ de duur ervan. De afspraken hierover zijn gekoppeld aan uw inleg voor de vroegere WAO-hiaat (maximaal 0,55 procent van het loon). Er wordt deze weken volop aan gewerkt, met verzekeraars, om tot een goede afdekking van risicos te komen. Naar verwachting kan in maart/april het pakket compleet worden gemaakt. We zullen u daarover dan ook informeren.

Verbeterkrant
Leden hebben twee exemplaren aan van de 'Verbeterkrant', een uitgave van de ondertekenaars van het Arboconvenant, opgestuurd gekregen. Dit zijn naast CNV Dienstenbond, de ABU, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het UWV en de andere bonden. Het Arboconvenant richt zich op twee doelen:

* terugdringing van ziekteverzuim onder uitzendkrachten en
* het voorkomen van langdurige arbeidsongeschiktheid.

Op veel manieren raakt dit niet alleen de bedrijfsvoering van uitzendbureaus, maar ook de wijze van omgang en aanpak door intercedenten. Een exemplaar is er voor u; de tweede is voor een collega op de vestiging.

Betaalde contributie verrekenen?
De contributie die u aan CNV Dienstenbond betaalt kunt u laten verrekenen met het brutoloon op grond van bijlage XIII van de CAO. U betaald daardoor minder belasting en dat levert een leuk voordeel op. Het lidmaatschap wordt zo snel 40 procent goedkoper. Om dit bij uw werkgever te regelen heeft u van ons een verklaring nodig. Deze verklaring van lidmaatschap en betaalde contributie is naar de leden toegestuurd. Met deze verklaring kunt u naar uw werkgever gaan. Uw werkgever moet dan de verrekening met het bruto salaris in orde maken. Uw werkgever moet wel lid zijn van de ABU. Dit kunt u zelf controleren via www.abu.nl.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052. Wist u dat CNV Dienstenbond de laagste contributie kent van alle vakbonden die binnen de uitzendbureaus actief zijn?