Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten maandag 27 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 27-02-2006

Vernielingen ruiterclub

Monnickendam, zaterdag 25 februari 2006, 15:31 uur.

Bij het clubgebouw van de Gouwzee Ruiters aan de Corneles Dirksz. Laan werd zaterdagmiddag om ongeveer kwart over drie ingebroken. Men kwam binnen door een vernield raam in de toegangsdeur. Een getuige zag drie jongens van rond de 14 jaar oud het gebouw ingaan. Na aanroepen vluchtten de jongens weg met achterlating van een tiental blikjes frisdrank. Volgens de voorzitster van de club zijn er de afgelopen maanden al meer ruiten van het gebouw vernield. De politie van het wijkteam Monnickendam is op zoek naar meer getuigen die iets kunnen vertellen over de vernielingen, de inbraak of de jongens. Getuigen worden verzocht te bellen met het team via 0900-8844.

Bankeigenaren gezocht

Purmerend, vrijdag 24 februari 2006, 09:03 uur.

Bewoners van een woning aan de Stremselstraat èn een woning aan de Wrongelstraat waren verrast omdat er bij hen plotseling een tuinbank op het erf stond. Het gaat om een witte en een blauwe bank en men beseft dat de eigenaren hun bank zullen missen. De politie werd daarom ingelicht en de rechtmatige eigenaren kunnen contact opnemen met het algemene politienummer 0900-8844.

Brandje met flinke staart

Zaandam, zondag 26 februari 2006, 13:01 uur.

Een brandje bij een gekraakte voormalige verfopslag aan de Oostzijde nabij het Konijnenpad had voor de bewoners een flink staartje. Een bewoonster had een elektrisch kacheltje te dicht bij een kussen gezet wat daardoor vlam had gevat. De 17-jarige bewoonster gooide het kussen naar buiten en ging weer slapen. Even later werd zij weer wakker van een brandlucht en zag dat het brandende kussen op een hoop afval was geland wat vervolgens in de brand was gevlogen. Zij belde de brandweer die met de politie arriveerde. Terwijl de brandweer het brandje bluste troffen de agenten bij het pand een bromfiets aan die als gestolen gesignaleerd stond. Ook enkele fietsen werden meegenomen omdat zij vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Vierentwintig bij het kraakpand aangetroffen winkelwagens van een supermarkt worden weggehaald door de eigenaar. Het energiebedrijf werd in kennis gesteld omdat er kennelijk met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Omdat de brandweer constateerde dat er een brandgevaarlijke situatie in het pand was ontstaan werd in overleg met de burgemeester het pand dichtgetimmerd. Vier van de bewoners gingen elders een onderkomen zoeken. Nummer vijf, een 27-jarige bewoner werd als verdachte van diefstal of heling van één van de fietsen aangehouden en ingesloten.

Autobrand

Wormer, zondag 26 februari 2006, 21:09 uur.

In de Spatterstraat ontstond zondagavond brand in een personenwagen. De brandweer heeft de brand, die voornamelijk aan de achterzijde van de auto woedde, geblust. De afdeling forensische opsporing gaat onderzoeken of de oorzaak van de brand valt te achterhalen. Getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Wormer via 0900-8844.

Rijbewijs kwijt

Purmerend, maandag 27 februari 2006, 02:10 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 43-jarige man uit Amsterdam ingevorderd wegens drankrijden. De man werd op de Laan der Continenten met zijn personenwagen gecontroleerd en blies op straat een flinke alcoholindicatie. Aan het bureau wees de apparatuur uit dat er sprake was van bijna driemaal (1,48 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. De verdachte mocht na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uren het politiebureau verlaten.

Inbreker overlopen

Purmerend, maandag 27 februari 2006, 10:40 uur.

De politie heeft een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van poging tot inbraak in een schuur aan de Purmersteenweg. Getuigen hadden gezien dat de man via een poort een erf opgegaan was en in de schuur stond te gluren. Na aanroepen ging de man er vandoor maar hij kon door een goed signalement even later door zoekende agenten aangehouden worden. De verdachte had diverse inbrekersgereedschappen bij zich. De gereedschappen werden in beslag genomen, de man ingesloten en er wordt onderzocht of hij met andere inbraken in verband kan worden gebracht.

Fietser gewond

Wormer, zondag 26 februari 2006, 19:47 uur.

Een 56-jarige fietser uit Wormerveer is gewond geraakt aan zijn been toen hij werd aangereden door een personenwagen die werd bestuurd door een 23-jarige man uit Wormer. De fietser wilde vanaf de Zaanbrug de Mercuriusstraat oversteken naar de Nieuweweg. De automobilist kwam uit dezelfde richting en reed rechtsaf de Mercuriusstraat op. Hierbij zag hij de overstekende fietser te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. De Wormerveerder werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Drankrijder

Zaandam, zondag 26 februari 2006, 20:57 uur.

Een 42-jarige Amsterdammer is door de politie op de Westzijde aangehouden omdat hij met 0,93 promille alcohol in een auto reed. De man werd na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren heengezonden.

Spiegels vernield

Volendam, zondag 26 februari 2006, 22.30 uur.

De politie zoekt de dader(s) van vernielingen aan auto's op de Jan Sluiterstraat. Zondagavond rond half elf werd van drie auto's de buitenspiegel afgetrapt/-gebroken. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld maar geen verdachte meer aangetroffen. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Radardetector

Oostzaan, maandag 27 februari 2006, 12:40 uur.

Surveillerende agenten in de onherkenbare videoauto zagen op de Rijksweg A8 een bestuurder rijden in een auto waarbij een radardetector voor de binnenspiegel was gemonteerd. De 47-jarige, in Heemstede wonende, bestuurder werd met een proces-verbaal heengezonden. De detector werd in beslag genomen.

Controles

Zaandam, zondag 26 februari 2006.

De politie heeft zondagochtend bij een snelheidscontrole op de Provinicaleweg Zaandam-Castricum 34 voertuigen op de foto gezet die sneller reden dan de maximaal toegestane 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur en de apparatuur stond gericht naar het Zuiden. Gordelcontroles zondagmiddag op Provinialewegen in Assendelft, Purmerend en Monnickendam leverden een goed resultaat op. Slechts vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor bestuurders of passagiers die geen veiligheidsgordel droegen.

Snelheidscontrole

Middenbeemster, zondag 26 februari 2006.

Zondagmiddag werd met de lasergun gecontroleerd op snelheid op de Middenweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur. 18 bestuurders werden aan de kant gezet om een bekeuring in ontvangst te nemen.

Laatst gewijzigd 27-02-2006 15:54 | © Politie Zaanstreek-Waterland |