Gemeente Amsterdam

Van Grachtenpand naar Grachtenpand

Ontdek unieke interieurs, tuinen en architectuur in Amsterdam

27 februari 2006
---

`Van Grachtenpand naar Grachtenpand' is een rondleiding georganiseerd door Urban Home & Garden Tours Amsterdam. De rondleiding gaat langs en door grachtenpanden, koetshuizen, grachtentuinen, tuinhuizen, bijzondere interieurs en hofjes. Onder leiding van een kunsthistoricus of tuinontwerper wordt een bezoek gebracht aan 4 tot 5 locaties.

Grachten rondleiding De rondleiding begint in een mooi 17e eeuws dubbel grachtenpand aan de Herengracht of Keizersgracht. Dit pand heeft rijk gemeubileerde stijlkamers en een grote formele tuin. Hier krijg je veel achtergrondinformatie over de aanleg van de grachtengordel, de architectuur en de indeling van de panden en de leefwijze van oorspronkelijke bewoners met hun personeel. Daarnaast gaat de rondleiding ook in op de interieur- en tuinmode vanaf de 17e eeuw.

Canal Gardens Daarna worden nog 3 tot 4 andere locaties bezocht die allemaal gelegen zijn rond de 'Gouden Bocht' van de Herengracht. Voorbeelden zijn een 17e eeuws hofje, een privepand, een hal met uniek stucwerk, diverse koets- of tuinhuizen en grachtentuinen van de Gouden Bocht. Soms kan de groep ook een kijkje bij een Art Deco of design hotel nemen of op vrijdag bij een exclusieve Private Bank.

Meer informatie:

De rondleidingen zijn op vrijdag, zaterdag en zondag in de periode van 14 april tot 15 oktober 2006. Privé-groepen kunnen dagelijks, het gehele jaar, een rondleiding krijgen op afspraak. De rondleidingen zijn in Nederlands of in eenvoudig gesproken Engels met Nederlandse toelichting. * Datum: van 14 april tot 15 oktober Rondleiding * Tijd: vrijdag om 10.15 uur, zaterdag om 11.15 uur en zondag om 12.15 uur * Plaats: informatie hierover bij boeking * Prijs: EUR 23,50 (inclusief drankje), betaling bij aanvang * Reserveren: 020-688 12 43, info@uhgt.nl * Meer informatie:www.uhgt.nl