Ingezonden persbericht


Persbericht

Eervolle Vermelding voor Teijin Twaron en ZyLAB bij VIP Applicatie van het Jaar 2005 Awards

Amsterdam/Ermelo - 27 februari 2006 - Tijdens het VIP Gala 2006 in de Heerlijckheid van Ermelo zijn voor de 13e keer de jaarlijkse Awards voor de VIP Applicatie van het Jaar uitgereikt. Een eervolle vermelding werd toegekend aan Teijin Twaron en ZyLAB. ZyLAB - een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions - ontwikkelde voor Teijin Twaron een geavanceerd documentmanagementsysteem dat zowel de kantoren als de fabrieksomgeving ondersteunt door de integratie van ZyIMAGE met SAP. Deze combinatie zorgt ervoor dat documenten efficiënt worden ontsloten en snel te vinden zijn.

Juryrapport

"De integratie van een complexe ERP omgeving met een meer traditionele documentmanagementomgeving, in dit geval heel specifiek gericht op snelheid en logica bij het zoeken en koppelen van informatie en documenten, is van een dermate technisch hoge kwaliteit dat de redactie besloten heeft deze toepassing bij Teijin Twaron, gerealiseerd door ZyLAB te honoreren met een Eervolle Vermelding."

Achtergrondinformatie over de toepassing
Bij Teijin worden vezels, garen en pulp gemaakt en verwerkt tot Twaron met bijzondere eigenschappen. Om op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de groeidoelstellingen is de complete ordening van documenten en documentstromen tegen het licht gehouden en na een gedegen project (SAFE - Search And Find Everything), waarin verschillende partijen nauw hebben samengewerkt, geoptimaliseerd. De onderneming maakte uiteindelijk de strategische keuze voor SAP en ZyIMAGE.

"Door de sterke kanten van onze SAP- en ZyIMAGE-oplossingen te combineren, konden we een ideaal documentmanagementsysteem (DMS) bouwen, compleet naar onze behoeften", aldus de externe projectmanager Roland van Herwijnen. SAP-specialist Inter Access is ingeschakeld om in samenwerking met consultants van ZyLAB de nodige koppelingen te bouwen, iets wat in een SAP-omgeving geen sinecure is. Dat aspect woog echter niet op tegen het (kosten)voordeel, voortvloeiend uit het feit dat de SAP DMS module al aanwezig was. Bovendien was van belang dat Teijin Twaron bekend was met zowel SAP als met ZyIMAGE. Een belangrijk gegeven om het nieuwe systeem geaccepteerd te krijgen, ook op de werkvloer in de fabrieken. In de kantooromgeving van Teijin Twaron was men al zeer tevreden met de functionaliteit van ZyIMAGE; ook daar zou men snel en eenvoudig met de geïntegreerde oplossing aan de slag kunnen.

De voordelen van de nieuwe werkwijze zijn voor iedere gebruiker direct merkbaar. "Documenten zijn gekoppeld aan een tag-nummer van een specifieke component of een industrieel proces. Dat betekent dat we onmiddellijk informatie kunnen terughalen in de juiste context. Deze krachtige zoekfunctionaliteit, via de intuïtieve interface, heeft er mede voor gezorgd dat de nieuwe ZyIMAGE gebruikers in de fabrieken erg enthousiast zijn geworden", aldus Van Herwijnen. En de mogelijkheden zijn nog niet uitgeput. Zo is onlangs ook de factuurstroom geautomatiseerd en wordt het archiveren van e-mail uitgerold.

Over de VIP Applicatie van het Jaar
De VIP Applicatie van het Jaar verkiezing vond dit jaar voor de 13e maal plaats. In VIP - het maandelijkse vakblad voor documentmanagement - komen onderwerpen als documentimaging, documentautomatisering, output & storage, enterprise content management, security en workflowmanagement aan bod met toepassingsverhalen, trendartikelen en in interviews met de belangrijkste marktspelers en consultants.

Over Teijin Twaron

Teijin Twaron is een internationale organisatie die wereldwijd onder andere garen, vezels en pulp levert onder de handelsnaam Twaron. Vanwege de unieke eigenschappen wordt Twaron toegepast in een uitgebreide range van producten, waaronder beschermende kleding, kogelvrije vesten, composieten, optical-fiber kabel, remvoeringen en thermoplastische pijpen.

Teijin Twaron is onderdeel van de Teijin Group. Het bedrijf heeft in Nederland fabrieken staan in Emmen, Delfzijl en Arnhem.

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Information Access Solutions die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht