Leiderdorp Controles op verkeersregels Het politieteam van Leiderdorp heeft de laatste twee weken regelmatig controles uit gevoerd op diverse plaatsen in Leiderdorp. Aandachtspunten voor het team zijn het handsheld bellen en het verkeersgedrag van zowel automobilisten als (brom)fietsers op kruisingen. Er wordt met name gecontroleerd op kruisingen waar de ervaring is dat er ongelukken plaatsvinden. De afgelopen weken is gecontroleerd op kruispunten zoals die van de Persant Snoepweg met de Engelendaal en de Van der Valkboumanweg en de Rietschans met de Engelendaal. Met de lasergun werden 16 automobilisten staande gehouden die te hard reden. 42 bekeuringen werden uitgeschreven aan (brom)fietsen die hun verlichting niet in orde hadden. Twee bekeuringen werden uitgeschreven aan automobilisten die tijdens het rijden handsheld aan het bellen waren en 38 bekeuringen voor (brom)fietsers die niet op het groene licht wilden wachten. De politie hoopt met de controles het gedrag van de weggebruikers te verbeteren en daardoor ongelukken in de toekomst te voorkomen. De politie zet de komende weken de controles voort.

Leiderdorp Karts in beslag genomen Het politieteam van Leiderdorp zagen op zondag 26 februari, rond 17.00 uur, op de Rietschans twee karts rijden. De karts reden met hoge snelheid in de richting van de Leidsedreef. Een korte achtervolging volgde waarbij de twee mannen die de karts bestuurden met hoge snelheid reden. Op de Zijldijk konden de twee, een 21-jarige man uit Zoeterwoude en een 37-jarige man uit Warmond door de politie staande worden gehouden. De karts bleken onverzekerd en niet goedgekeurd voor de openbare weg. Hierop werden de karts in beslag genomen. Omdat de twee mannen ook geen identificatiebewijs bij zich hadden kregen zij ook daar een bekeuring voor. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt waarin ook wordt opgenomen dat zij zich dusdanig in het verkeer hebben begeven waardoor er gevaar dan wel hinder ontstond voor medeweggebruikers.

Nieuwveen Auto te water

De politie heeft op maandag 27 februari, omstreeks 14.00 uur, geassisteerd bij een ongeval op de N231, de Provincialeweg. Een 55-jarige automobilist uit Loosdrecht reed vanaf de rotonde in de richting van Ter Aar. Vermoedelijk kreeg hij een black-out waardoor hij de macht over het stuur verloor en via de berm in de sloot terecht kwam. Een omstander belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam was de man al uit zijn auto en kon hij per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht worden. De man klaagde over nek en rug.

Gouda Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 25 februari het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige Gouwenaar. De man reed rond 20.00 uur op de Prins Hendrikstraat met zijn auto tegen de achterkant van een busje aan. Vervolgens stapten de bestuurder en bijrijder van het busje uit, alsmede de Gouwenaar en zijn bijrijders. De bestuurder van het busje wilde een schadeformulier invullen; de Gouwenaar gaf aan dat hij dit niet nodig vond. Omdat de Gouwenaar en zijn bijrijders vervolgens weer instapten en weg wilde rijden, pakte de busbestuurder zijn mobiele telefoon en wilde de politie bellen. Hierop stapte de Gouwenaar en één van zijn bijrijders uit om zijn telefoon af te pakken. Toen dit niet lukte stapten ze weer in en reden weg. Eén motoragent signaleerde hem even later op de Kattensingel. Na een korte achtervolging reed de Gouwenaar een doodlopende straat in, de Roos van Dekemastraat. Hier kon hij worden aangehouden. Volgens de blaastest had de man gedronken. De ademanalyse lukte echter niet; daarom is een bloedproef afgenomen.

Krimpen aan de Lek Getuigengezocht van containerbrandjes

Het politieteam van de Krimpenerwaard verzoekt personen die getuigen zijn geweest van of meer weten over de containerbrandjes die de laatste tijd in Krimpen aan de Lek hebben gewoed contact op te nemen met de politie. De politie is een onderzoek gestart naar de containerbrandjes omdat de brandjes zijn aangestoken. Vanaf de nacht van 20 op 21 januari waarop meerdere containers hebben plaatsgevonden op de Poolzee, de Lands Welvaren en het Kompas, is het om de week raak geweest. In de nacht van 4 op 5 februari hebben er containerbrandjes op het Behouden Huis en de Nova Zembla gewoed en in de nacht van 10 op 11 februari op de Schoenerstraat. Daar ging een klikobak de fik in waarbij de brand gelukkig niet oversloeg naar de woning. In de nacht van 24 op 25 februari zijn er containers op de Constantijn Huijgenstraat en op de Onder de Waal in de brand gestoken. De politie heeft de controle op de wijk aangescherpt en hoopt op deze manier de dader een halt toe te roepen of aan te houden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Krimpenerwaard Fietsenkijkdag

Zaterdag 4 maart a.s. wordt op het politiebureau in Lekkerkerk aan de Koninginneweg 2 weer een fietsenkijkdag gehouden. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kijkers langskomen om te zien of hun gestolen of vermiste fiets op het bureau staat.

--- einde berichten ---


---

---- --