Gemeente Heerenveen

startschot voor bouw woningen buitenplaats-oost in skoatterwâld
---

Actueel

Persberichten

persbericht

Wethouder Bouwers geeft startschot voor bouw woningen Buitenplaats-Oost in Skoatterwâld

27/02/2006

Met de onthulling van het bouwbord voor de Buitenplaats-Oost geeft wethouders Bouwers de eerste aanzet tot de werkzaamheden in dit gedeelte van Skoatterwâld. De onthulling vindt plaats op de toekomstige bouwlocatie aan de Willem Lodewijklaan in Heerenveen.

Het ontwerp voor de Buitenplaats-Oost is gemaakt door Heijmans Vastgoed BV en het architectenbureau Min2. Daarbij waren ook de gemeente Heerenveen en Kuiper Compagnons intensief betrokken. De ontwikkeling van het bouwplan is uitgevoerd onder supervisie van Ashok Bhalotra, architect-stedebouwkundige en directeur van Kuiper Compagnons. Heijmans Vastgoed gaat hier 46 woningen in het middensegment bouwen

Aan het ontwerp van de Buitenplaats-Oost zijn hoge kwaliteitseisen gesteld. Architect Maarten Min is er in geslaagd een plan te ontwikkelen wat past binnen de uitstraling van het Zwanenwoud en het museumpark..

Kuiper Compagnons heeft voor het plan ook een inrichtingsplan opgesteld. Dit plan is opgezet in de sfeer van een natuurlijk parklandschap in Engelse stijl.

De verkoop van de woningen start binnenkort. Naar verwachting zal in het najaar met de bouw van de eerste woningen worden begonnen.